Vader Nairo Quintana: “Movistar is mijn zoon aan het uitmelken”
Foto: Marcel Koch
zaterdag 15 juli 2017 om 14:48

Vader Nairo Quintana: “Movistar is mijn zoon aan het uitmelken”

Nairo Quintana liet gisteren in de etappe naar Foix voor een eerste maal een teken van leven zien. De 27-jarige Colombiaan van Movistar maakt met een achterstand van 2:07 op leider Fabio Aru nog altijd een kleine kans op eindwinst, maar rijdt voornamelijk op het tweede plan. Luis Quintana, de vader van de Vuelta-winnaar van vorig jaar, bekritiseert de rol van zijn ploeg Movistar in een interview met het Colombiaanse radio- en televisiestation Canal Caracol.

De keuze om zowel in de Giro als Tour voor een klassement te gaan, schiet bij vader Luis in het verkeerde keelgat. Vooral ploegmanager Eusebio Unzue moet het ontgelden. “Ik denk dat hij niet meer weet wat het behelst om een ploeg te leiden. Aanvankelijk zou Nairo de Giro rijden als pure voorbereidingskoers op de Tour. Hij werd echter door de ploeg gedwongen om toch voor een klassement te gaan. Een foute beslissing. Op deze manier zijn ze mijn zoon aan het opbranden. Het tekent vooral de complete desorganisatie binnen de ploeg.”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
15 juli 2017 19:10
Voor quintana duurt de tour elke keer een weekje te kort lijkt het..
15 juli 2017 21:46
Quote:
Quintana intrinsiek een betere renner dan Froome ? Ik zie weinig wat daar op wijst, misschien (met nadruk op misschien) is Quintana een iets betere klimmer, verder houd het op.


Mja, intrinsiek talent blijkt toch vooral bij de jeugd en toen bereikte Froome vrijwel niets, zag eruit als een potentieel knechte (en niet eens een meesterknecht). Daar waar Quintana gestaag groeide, was Froome van de ene dag op de andere plots een wereldtopper.
16 juli 2017 11:16
'Die laffe/kleurloze', 'hij moet zijn hele dorp onderhouden'. Stoere ventjes hier allemaal hoor.
16 juli 2017 11:22
@dereffe

Totaal irrelevant.
Het is heel nobel dat hij een heel dorp onderhoudt maar dat wil niet zeggen dat er geen kritiek mag zijn op zijn manier van koersen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.