Valverde ziet Nibali als grootste concurrent voor eindzege
foto: Marcel Koch
vrijdag 6 mei 2016 om 08:30

Valverde ziet Nibali als grootste concurrent voor eindzege

Alejandro Valverde (36) maakt vandaag zijn debuut in de Giro d’Italia, maar daardoor is hij niet minder ambitieus. De ervaren rot van Movistar gaat voor het hoogst haalbare, vertelt hij voor de camera van WielerFlits. Dan moet hij wel zijn grootste uitdager verslaan: Vincenzo Nibali.

“Nibali zal er staan. Ik denk dat hij de lastigste concurrent gaat zijn, door zijn ervaring en omdat hij weet hoe grote doelen te bereiken”, aldus El Imbatido een dag voor de openingstijdrit.

‘Dumoulin heeft potentie al laten zien’
Een grote favoriet voor die tijdrit door Apeldoorn is Tom Dumoulin. Valverde heeft goede woorden over voor de Limburger: “Hij is een toprenner en heeft zijn potentie al laten zien in grote koersen. Goed, hij zegt dat hij hier alleen komt voor de tijdritten en het klassement zal laten lopen, maar ik denk dat hij wel goed gaat zijn.”

Het interview met Valverde is gedeeltelijk in het Engels en gedeeltelijk in het Spaans.
Via ‘instellingen’ in de YouTube-video kan gekozen worden voor Nederlandse en Engelse ondertiteling.


Wil je niets missen van de Giro-start in Gelderland en nog veel meer?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
6 mei 2016 11:16
Politiek correcte vragen..
6 mei 2016 11:17
RV die de interviews doet, lijkt me zeker interessant, Niet altijd met hem eens, maar altijd zet hij ons aan het denken. Creatieve denker die je zeker voor dit soort interviews nodig hebt.
6 mei 2016 11:26
Lol haha, ja daar zit de WF redactie natuurlijk echt op te wachten dat leden als RV de interviews voor ze gaan afnemen, leuk in duo met LL. Heel logisch.
6 mei 2016 11:34
Kijk, helemaal trillend van de zenuwen obligate vraagjes uitpruttelen richting renners moet je me niet voor hebben, als je er iemand graag Maxim Hartman-stijl in ziet vliegen echter ..... :)
6 mei 2016 11:52
#mannenklauwen
6 mei 2016 12:56
Goed gedaan WF!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.