Van Avermaet kopman CCC in Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 19:24

Van Avermaet kopman CCC in Ronde van Vlaanderen

Greg Van Avermaet won in zijn carrière al Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en Omloop Het Nieuwsblad, maar de Belg zegevierde nog nooit in de Ronde van Vlaanderen. Komende zondag hoopt de Olympisch kampioen dan ook geschiedenis te schrijven. “Ik weet dat ik de Ronde kan winnen”, zo vertelt Van Avermaet.

De inmiddels 33-jarige Van Avermaet wist al zeven keer top-10 te rijden in de Ronde van Vlaanderen. In 2014, 2015 én 2017 finishte hij op het podium. Weet de kopman van CCC dit jaar dan eindelijk te winnen? “De Ronde van Vlaanderen is een onvoorspelbare koers, waarin alles moet meezitten.”

“Normaal gesproken is Vlaanderen een vrij gecontroleerde wedstrijd. Pas in de laatste honderd kilometer begint het echte spel. Het draait allemaal om goed positioneren. Daarnaast moet je een beetje geluk én goede benen hebben.” De Belg reed dit voorjaar al naar podiumplaatsen in Omloop Het Nieuwsblad en de E3 BinckBank Classic.

Wel of geen ploeg? 
Van Avermaet hoopt steun te krijgen van Kamil Gradek, Michael Schär, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck, Guillaume Van Keirsbulck en Łukasz Wiśniowski. In de voorbije koersen zat de kopman echter al vrij snel geïsoleerd. “Het team zal echter het maximale geven”, aldus ploegleider Fabio Baldato.

Selectie flag-pl CCC voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-be Greg Van Avermaet
flag-pl Kamil Gradek
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-ch Michael Schär
flag-pl Łukasz Wiśniowski

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.