Van Avermaet: “Verkenning van de finale kan me straks helpen”
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2019 om 11:40

Van Avermaet: “Verkenning van de finale kan me straks helpen”

Voor Greg Van Avermaet wordt de derde Touretappe naar Épernay zijn eerste, waarin hij veel kans heeft op de ritzege. De Belg, drager van de bolletjestrui, verkende de slotfase al in aanloop naar de ronde en hoopt daarvan de vruchten van de plukken.

“Tot nu toe is de Tour de France voor ons volgens plan verlopen. En nu is het vooral uitkijken naar deze etappe en naar de rit naar Colmar. En we gaan zien wat uit de bus kan vallen”, vertelde Van Avermaet in Binche, de startplaats voor de derde etappe. “Vandaag wil ik van voren zitten en uit de problemen blijven. De stress gaat er nog altijd zijn, daar moeten we goed op hameren. We moeten geconcentreerd blijven.”

De Belg gaat ervan uit dat hij na vandaag de koppositie in het bergklassement moet afstaan. “De bolletjestrui is voor de ontsnapping. De etappe is 215 kilometer lang en op de eerste klimmetjes blijven de vluchters sowieso voor. Misschien met de stress van het peloton kunnen we ze wat eerder inrekenen, maar het is zaak om niet de bollen te verdedigen, maar vooral om een goed resultaat te rijden.”

Dat moet dan gebeuren op de lastige aankomst in Épernay. “Een mooie aankomst, waar sowieso kansen liggen. Ik heb er ook verkend. Het was de moeite om hierheen te komen, want dat geeft net wat meer vertrouwen. Ik heb de finish in gedachten, dus dat moet me wel helpen.”

Genieten
Vandaag verlaat de Tour België om verder te gaan op Frans grondgebied. Van Avermaet heeft alvast genoten van de eerste twee dagen. “Brussel heeft zich van zijn goede kant laten zien. Het was echt genieten voor mij. Om met de bolletjestrui op het podium te staan onder het Atomium zal me altijd bijblijven. Het is mooi geweest. Nu gaan we uitkijken naar andere doelen en naar Frankrijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.