Van der Breggen in de prijzen op UCI Gala, Sagan steelt de show
foto: Sirotti
woensdag 19 oktober 2016 om 10:56

Van der Breggen in de prijzen op UCI Gala, Sagan steelt de show

Anna van der Breggen is gisteren op het UCI Cycling Gala in Abu Dhabi in het zonnetje gezet als olympisch kampioene. Zij werd op het podium gehuldigd met de andere kampioenen van Rio de Janeiro, Fabian Cancellara en Greg Van Avermaet. Kristin Armstrong was niet aanwezig.

Op het UCI Gala werden de beste wielrenners van het afgelopen seizoen geëerd. Vanuit Nederlands perspectief werd de vrouwenploeg Boels-Dolmans gehuldigd als beste team in de UCI Women’s World Tour. Ook de paralympiërs Vincent ter Schure en Timo Fransen (goud op de wegwedstrijd voor atleten met een visuele beperking) kregen een award voor hun prestatie in Rio.

Toch waren alle ogen gericht op één man: Peter Sagan. De Slowaak verscheen in geheel eigen stijl op het gala en kreeg awards als winnaar van de UCI WorldTour en als wereldkampioen.

Daarnaast vielen onder andere Movistar (beste ploeg WorldTour), Megan Guarnier (winnares Women’s WorldTour) en de kersverse wereldkampioenen Amalie Dideriksen, Tony Martin en Amber Neben in de prijzen. Bekijk hier een lijst met alle gehuldigden.

RIDE Magazine
71 Reacties
Sorteer op:
19 oktober 2016 11:03
HAHA, Sagan wat een held!
19 oktober 2016 11:05
Zigeunerkoning Koko Petalo Sagan komt een nummertje spelen op z'n viool en eet daarna z'n schoenen op.
19 oktober 2016 11:07
aandachtstrekker is Peter aan het worden. doe gewoon normaal man!
19 oktober 2016 11:08
Hij begint steeds meer op Johnny Depp te lijken, ziet er eigenlijk uit als iemand die aan de goeie shit zit. Normaal hoeft hij niet te doen van me maar 'held!' is toch wel een beetje overdreven wanneer iemand als een totale leip zijn gala's afwerkt.

Leuk jurkje vd Breggen

19 oktober 2016 11:13
In ieder geval meer " swagg" dan hetgeen van Avermaet draagt bij dit gala....
19 oktober 2016 11:15
Mooie aanvallende renner met een mooie eigenzinnige persoonlijkheid, love it! Go Sagan!

@8.6, Sagan is juist altijd zichzelf en heeft nooit wat gehad met protocols, hij trekt zeker de aandacht maar het is geen "aandachtstrekker" belangrijk verschil ;) het "doe eens normaal" is wel erg Nederlands van je!
19 oktober 2016 11:19
@ Har77:
nee hoor, niet conservatief., star of ouderwets. ik heb gewoon niks met hollywoodachtige gala's en mensen die geforceerd willen opvallen.
19 oktober 2016 11:19
'Het wielrennen kan zich nauwelijks bedruipen vanwege de consertiviteit onder de volgers'

*Whoop, whoop, onzinalert, whoop whoop*
19 oktober 2016 11:21
Eens met marakus: sagan is nu juist iemand die eindelijk eens wat niet-doping gerelateerde aandacht krijgt van het grote publiek. Uit de reacties van RV en 8.6 blijkt maar weer eens waarom de wielersport zichzelf maar moeilijk kan bedruipen: conservatief, ouderwets en zo 1970.
Sagan doet voor de koers wat Bolt (met factor 6) voor de atletiek doet.

(Eerdere reactie per abuis verwijderd ipv ge-edit)
19 oktober 2016 11:21
Anna ziet er mooi uit
19 oktober 2016 11:22
Ik mis nog een neuspiercing, lipschoteltje en wazig statement is Gotsiche letters en foutief Engels op het voorhoofd maar als ik dit zo zie hoeven we daar niet heel lang op te wachten.
19 oktober 2016 11:26
Edit redactie: Niet nodig
19 oktober 2016 11:29
@ Marakus:
dus Sagan is gewoon zichzelf, dus dit is zijn dagelijkse klofje, en hij doet dit niet om zo veel mogelijk aandacht te trekken? voor mij is het een gevalletje 'kijk mij eens raar doen'. maar goed, Sagan kan niets fout doen voor vrijwel alle wielervolgers dus ik zal wel redelijk alleen staan in mijn mening.

ik vind de vergelijking met Johnny Depp wel een goeie van RV, die deed er ook alles aan om zo excentriek mogelijk over te komen.
19 oktober 2016 11:41
Op een gala hoort dit er ook beetje bij, Sagan is echt geen Cippolini met een Caesar-costuum hoor!

En Van der Breggen is gewoon leuk!
19 oktober 2016 11:52
Dit is toch prachtig. Als we allemaal van die kleurloze 8.6 Hollanders zouden hebben, zou er een stuk minder aan zijn.
19 oktober 2016 11:52
@8.6, mijn god, wat krijg ik een jeuk van jouw bekrompen opmerkingen.

Quote:
ik heb gewoon niks met hollywoodachtige gala’s en mensen die geforceerd willen opvallen.


Een gala is bij uitstek iets, waarbij je je mooiste, leukste, opvallendste outfit aantrekt. Het is een feest, daar horen mooie kleren bij.

Quote:
dus Sagan is gewoon zichzelf, dus dit is zijn dagelijkse klofje, en hij doet dit niet om zo veel mogelijk aandacht te trekken? voor mij is het een gevalletje 'kijk mij eens raar doen'. maar goed, Sagan kan niets fout doen voor vrijwel alle wielervolgers dus ik zal wel redelijk alleen staan in mijn mening.


Jij gaat wel in je dagelijkse kloffie naar een Gala? En dan die drogredenering er achteraan... "Sagan kan niets fout doen". Wat is er überhaupt "fout" aan?! Laat die gozer lekker genieten en gek doen. Kan iemand in jouw ogen eigenlijk wel excentriek zijn? Of doet iedereen altijd maar alsof?
19 oktober 2016 11:55
Waar mensen zich zo al druk om maken. Om wat iemand aan heeft..... Echt dingen waar je je druk om moet maken.
19 oktober 2016 11:56
Schande dat Sagan er zo bij loopt. Pak die man eens aan! Doe toch eens normaal!

Lol
19 oktober 2016 12:01
Doe zelf normaal man! Je kunt toch niet over een bevriend staatshoofd, ik bedoel wielrenner zeggen dat hij foute kleding draagt ;)
19 oktober 2016 12:07
Paolini in roze Boratpakje met Tinkoff in Pennywise-outfit, DAT had pas de wielrennerij een nieuwe impuls gegeven !
19 oktober 2016 12:22
Het is ook flauwekul dat het de wielrennerij een nieuwe impuls geeft natuurlijk. Het is gewoon een extravert/extravagant mannetje en daar hou je wel of niet van. Het is zeker niet mijn ding, maar laat hem gewoon lekker als hij dat leuk vindt. Het is niet dat hij mensen er mee pijn doet... Nou ja 8.6 lijkt er wel serieus onder te lijden :D
19 oktober 2016 12:22
Wat een held; ik neem aan dat ze geld mogen betalen om met hem op foto te mogen. Het kan toch gewoon niet wat hij wint. En hij kleedt zich zoals hij is en wat bij hem past . Dat mag toch; beter als een pak aan te gaan trekken wat je nooit draagt
19 oktober 2016 12:22
de discussie krijgt een hoog 'kom niet aan mijn Sagan' gehalte. :p

toch wel leuk om eens een mening te hebben die ingaat tegen de mening van de meute. :)
19 oktober 2016 12:25
Bah bah, wat kleedt die man zich toch abnormaal. Wordt tijd dat hij eens een fatsoenlijke stylist in dienst neemt. En oh ja, de jurken van Anna en Katarina lijken op het tafelkleed van mijn oma en Greg zijn kleding doet me openlijk twijfelen aan zijn geaardheid.

Godzijdank kunnen mensen nog altijd zelf bepalen hoe ze zich kleden en godzijdank mogen mensen daar een mening over hebben (in de meeste landen dan) maar sommige mensen maken zich wel erg druk ;)
19 oktober 2016 12:26
Leuk en aardig die Sagan, maar graag meer foto's van Van der Bruggen in dat jurkje! ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.