donderdag 3 augustus 2017 om 08:00

Kijk WielerFlits Live met Adrie van der Poel en Bas Tietema terug

In WielerFlits Live waren wielrenner Bas Tietema en oud-prof Adrie van der Poel te gast. In de studio blikten we terug op een drukke koersweek en bespraken we de wieleractualiteit. Ook WielerFlits-redacteur Youri IJnsen schoof aan tafel bij presentator Maxim Horssels.

In WielerFlits Live #34 stonden we onder andere stil bij de Clásica San Sebastián, de Ronde van Polen en Prudential RideLondon-Surrey Classic. Met Tietema hadden we het over zijn seizoen tot nu toe. Afgelopen weekend won hij de puntentrui in de Tour Alsace. Wat is zijn toekomstplan? Daarover vertelde hij in de uitzending. Verder was er ook aandacht voor de transfermarkt en het EK wielrennen.

ZAPSERVICE WIELERFLITS LIVE #34
Analyse Clasica San Sebastian

Ronde van Polen

Bas Tietema

Transfermarkt

EK wielrennen

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2017 10:59
Adrie mag blijven, goede kijk op dingen en heeft altijd wat zinnigs te melden, mooie kerel!
3 augustus 2017 08:27
Persoonlijk vind ben ik niet zo'n fan van de 'oude' wielerrenners als gast (laten we zeggen, jaren 70-80 generatie). Ik persoonlijk heb deze mannen nooit zelf zien koersen, en ik gok zo'n 90% van de YouTube-kijkers ook niet. Verhalen over ' vroeger koersten we 130 dagen per jaar, maar dan wel het hele jaar met hetzelfde peloton' zijn voor mij niet zo interessant, ik hoor liever iemand praten die recent nog in het peloton gefietst heeft. Boogerd hebben toch zeker de meesten van ons nog zien fietsen en is daarom een stuk interessanter mijn inziens. Had iemand van zijn generatie (of nog recenter) als gast opgetrommeld.. :)

Maar geen geklaag verder.. het was weer een topuitzending. Goed gedaan mannen!!
3 augustus 2017 08:57
@Secondant
Pesoonlijk kan ik een verhaal uit de de oude doos wel waarderen maar daarnaast is A3 natuurlijk ook nog ploegleider en "de vader van".
3 augustus 2017 09:03
@wheely,
Ieder zo zijn mening. Ik heb het nooit zo heel erg op die gasten. Bij pakweg Tour de Jour kijk ik ook liever naar Maarten Tjallingii dan naar Gert Jacobs. Van Der Poel zegt ook niet zo veel onzin ofzo, ik merk ook zeker dat hij verstand van zaken heeft, maar ik hoor liever een verhaal van iemand die met de huidige generatie wielrenners heeft gekoerst. Dit voelt toch een beetje als 'opa die verteld dat alles in de jaren '60 beter was' op zo'n gezellige familieverjaardag.

Daarnaast heb ik ook echt geen moeite met IJnsen als tafelgast. Misschien wel de meest kundige journalist die ik ken. Oke, zijn stemgebruik is soms misschien iets irritant, maar hij praat nooit onzin. Zelden iemand met zo veel kennis van het huidige peloton (en de koersen) gezien. Zit met zijn voorspellingen ook zeer vaak in de goede richting (Kwiatkowski in San Sebastian nog). Ik zeg het niet graag, maar IJnsen heeft zelfs meer verstand van de koers dan ik.. ;)
3 augustus 2017 09:21
@Secondant
Dat laatste zul je mij niet horen zeggen. ;) Wel helemaal eens hoor, gewoon een enthousiaste vent met passie voor de sport. Qua oudjes snap ik je verder wel hoor, een Zoetemelk of Jan Jansen zou mij dan weer te ver gaan.
3 augustus 2017 11:26
Je vind Tjallingii goed en Ijnssen de beste? Bizar. Maar ieder zijn voorkeur.
3 augustus 2017 14:45
@secondant
Adrie heeft veel vh ouwe wielrennen in zijn zoon gestoken met redelijk resultaat.
4 augustus 2017 07:02
@kloontje,
Ik vind Tjallingii fijn om naar te luisteren ja. En IJnsen heeft gewoon veel kennis, dat is bewonderingswaardig en interessant. Ik heb dan weer helemaal niets met de gehele Sporza-crew. Zij hebben zeker wel verstand van de koers, maar het compleet bewierroken van slechts een beperkt aantal wielrenners staat mij tegen. Persoonlijk kijk ik liever Eurosport (zelfs als mijn minst favoriete Been er zit). De reclames sla ik wel over.

Ieder zijn mening inderdaad.
4 augustus 2017 13:09
Wat een leuke open jongen, die Bas. Durft zijn mening te geven, heeft er kijk op en weet wat hij kan en wat hij niet kan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.