Vanotti loopt beenbreuk op bij val, Aru komt met schrik vrij
Alessandro Vanotti - foto: Sirotti
zondag 6 december 2015 om 07:45

Vanotti loopt beenbreuk op bij val, Aru komt met schrik vrij

Alessandro Vanotti en Fabio Aru zijn afgelopen donderdag op het trainingskamp van Astana in Calpe hard ten val gekomen. Vanotti heeft daarbij een beenbreuk opgelopen, vlak onder zijn knie. Aru heeft niets overgehouden aan de crash.

Vlak buiten het hotel, langs de kust, kwamen beide Italianen wegwerkzaamheden tegen. “Er was een waarschuwingsbord, een vrachtwagen en een pylon”, vertelt Vanotti aan La Gazzetta dello Sport. “Fabio reed tegen de pylon aan en raakte mijn wiel, waardoor ik viel. Toen ik opstond realiseerde ik mij dat er iets mis was. Mijn been was opgezwollen als een watermeloen.”

Maandag zal Vanotti verder onderzocht worden. Dan wordt bekend of een operatie nodig is en hoe lang hij uit de roulatie zal zijn. Toch kan de 35-jarige Italiaan iets positiefs halen uit zijn blessure: “Het belangrijkste is dat Fabio niet geblesseerd is geraakt. Ik betreur het alleen dat zoiets gebeurt op een training.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
6 december 2015 08:04
Zuur om zo het seizoen te beginnen zeg. Anderzijds wel knap dat hij zijn positie binnen de ploeg zo goed inschat dat hij meer bezorgd is om zijn kopman dan om zichzelf...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.