donderdag 13 juli 2017 om 19:15

Verhoeven: “Bennett is bij de beste tien van de Tour bergop”

LottoNL-Jumbo kan positief terugkijken op de prestaties van George Bennett, die nu negende staat in het algemeen klassement van de Tour. Ploegleider Nico Verhoeven hoopt dat Bennett nog enkele plekjes kan opschuiven.

“George is altijd iemand die behoorlijk impulsief is en graag wil demarreren”, vertelt hij aan WielerFlits. “Die vrijheid hadden we hem ook gegeven. Ik zei hem: ‘als je nog over hebt en je voelt je oké, dan moet je in de laatste twee kilometer demarreren en zeker niet eerder.’ Uiteindelijk heeft hem dat niets opgeleverd, maar het is wel leuk dat hij probeert als hij kansen ziet en durft. Hij verliest 27 seconden, maar die zou hij misschien ook verloren hebben als hij niet gegaan was.”

“Het wordt belangrijk dat hij rustig blijft. Hij heeft veel zelfvertrouwen en voelt dat hij bij de beste tien van de Tour is bergop. Dat moet hij vol zien te houden en dan zullen er links en rechts weleens renners uitvallen met een slechte dag. Als hij alles kan doorkomen zonder slechte dag, dan ben je zo voor plek zes, zeven aan het rijden.”

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2017 08:22
Best veel potentiele ploegleiders hier voor TLJ als ik dat zo eens lees. Ik zou zeggen: solliciteren jongens! Grote kans dat jullie allemaal worden aangenomen.
14 juli 2017 08:25
Slechte titel trouwens.
14 juli 2017 08:56
Best raar eigenlijk dat Verhoeven al jaren ploegleider is. Je zou toch zeggen dat hij wel een keer door de mand moet vallen als hij werkelijk zo slecht is.
14 juli 2017 09:18
@xistnc
"Je maakt een aantal denkfouten en volgens mij snap je dat inmiddels wel, gezien de hoeveelheid tekst die je gebruikt om eea te camoufleren." Gevolgd door 4 paragrafen tekst. Grijns.
"Sowieso zijn de reacties in dit topic een dieptepunt, waar ik aanvankelijk nog aan meegedaan heb ook"
Nog grotere grijns.
Eéntje van jouw bijna-naamgenoot Extince om af te sluiten: "Je hebt gewoon een nederlandstalige kater door m'n spraakwater."
14 juli 2017 09:25
Wat mij betreft, een renner bepaalt zelf wanneer hij aanvalt. De ploegleider is ervoor om alle informatie te verzamelen die de renner nodig heeft om tot die aanval over te gaan.
14 juli 2017 09:31
Haha.

En als het gelukt was, dan was het helemaal geweldig, super en tactisch knap.

T was gewoon een poging waard. Gegokt, verloren, maar wel publiciteit.
Als hij alleen in t wiel had gezeten was hij waarschijnlijk op dezelfde plek gefinisht.
14 juli 2017 09:35
@nederbelg
Prima poging om mee te doen aan de malaise in dit topic, kudo's!
14 juli 2017 09:47
@xitsnc
Ik moet zeggen dat ik je reactie een beetje flauw vind. Je doet mijn reactie heel gemakkelijk af en valt dan zelf in herhaling. Laten we het hierbij laten.
Ik heb het idee dat Verhoeven geen goede ploegleider is, en dat plaats ik onder dit filmpje. Je vraagt me vervolgens om meer diepgang dus ik verklaar me nader, en dan kom je vervolgens met de opmerking over mijn lange tekst. Beetje jammer dit, want jou reactie hangt vervolgens aaneen van aannames en herhalingen.
14 juli 2017 10:06
@Arry1337
Je verkiest woorden als 'flauw' en 'teleurgesteld' boven het voeren van de inhoudelijke discussie? Beetje zwak, vind je niet? Ik draag diverse punten aan waarmee je desgewenst je punt kracht bij kunt zetten dat je Verhoeven geen goede ploegleider vindt. Maar kennelijk vind je het uiten van je frustratie belangrijker dan het onderbouwen ervan.
14 juli 2017 13:11
Ik heb het al afgeleerd om nog te reageren op mensen als xistnc. Hij moet nog altijd voor de eerste keer zijn ongelijk bekennen en met dit soort mensen is het zinloos om te debatteren.
On topic: praat eens met oud-renners over de kwaliteiten van Verhoeven en enkele van zijn (ex) collega's. Dan praat je wel anders ! Nogal wat grote namen hebben Rabo/Belkin/TLJ verlaten en andere Nederlandse toppers hebben geen trek in TLJ. Dat is niet alleen een kwestie van geld ! TLJ springt nu een gat in de lucht met de tijdelijke negende plek van Bennett. Een zwakke poging om het gezichtsverlies te redden, want met uitzondering van enkele top 10-klasseringen van Groenewegen en een tweede plek van Gesink, omdat de toppers geen trek hadden, is de hele formatie bezig aan een anonieme Tour. En dat is het gevolg van de uitgestippelde koerstactiek onder leiding van Nico Verhoeven !
14 juli 2017 13:40
Heerlijk hoe mensen verschillende interpretaties van prestaties kunnen en mogen hebben @ Sooike.

Ik ga wel een heel eind met je mee @ Arry. Verhoeven komt bij mij heel bagatelliserend over, weinig concreet en gedetailleerd. Wellicht is het meer een gevoel dan een terecht constatering.
14 juli 2017 13:46
@explorer
Een renner voelt zelf wat ie over heeft in de finale en dat kan ook op 3 km vd streep. Gullit voelde de wedstrijd ook beter aan dan Michels en op zo'n moment was het gewoon van hou je der buiten Cok.
Als jezelf geklommen hebt weet je als geen ander of het nut heeft aan te vallen terwijl je er half doorheen zit en de schade beter beperkt, daar kan je nooit een koersschema op invullen en nogmaals Nico sprak noch over de wind, noch over het profiel.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.