Verliezer Adam Yates: “Ik had gewoon niet de benen”
foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2019 om 07:42

Verliezer Adam Yates: “Ik had gewoon niet de benen”

De veertiende Touretappe met aankomst op de beruchte Tourmalet heeft voor flink wat slachtoffers gezorgd. Zo verloor Adam Yates bijna zeven minuten op ritwinnaar Thibaut Pinot. “Er zijn geen excuses, ik had gewoon niet de benen”, aldus de kopman van Mitchelton-Scott, die wegvalt uit de top van het klassement.

Yates moest gisteren al passen op de voorlaatste klim van de dag: de Col du Soulor. De 26-jarige renner werd nog voor de voet van de Col du Tourmalet teruggebracht door zijn broer Simon Yates en Jack Haig, maar het bleek slechts uitstel van executie. Adam verloor op de slotklim bijna zeven minuten op zijn grootste rivalen.

En dus staat hij nu op een achttiende plaats in het klassement, maar wel op meer dan tien minuten van geletruidrager Julian Alaphilippe. “Het is duidelijk dat ik niet mijn beste dag had”, zo begint Yates zijn verhaal. “Ik had geen goede benen na de individuele tijdrit”, zo laat hij weten in een persbericht.

“We gaan nu op jacht naar een derde ritzege”
“Ik voel me schuldig tegenover mijn hardwerkende ploeggenoten, die zich volledig hebben opgeofferd. Toch zullen we blijven vechten in deze Tour”, zo besluit Yates. “We zullen nog moeten analyseren wat er precies is gebeurd, maar we kunnen een goed klassement vergeten”, zo vult ploegleider Matt White aan. “We gaan nu op jacht naar een derde ritzege.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Adam Yates een slechte dag heeft in de Tour. Vorig jaar ging de Britse ronderenner eveneens voor een goed klassement, maar verloor hij in de Alpen veel tijd. De klimmer moest in Parijs genoegen nemen met een 29e plaats in het klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.