Verslagen Kruijswijk: “Alles doet pijn, mijn rug, alles”
foto: ANSA/CLAUDIO PERI
vrijdag 27 mei 2016 om 17:34

Verslagen Kruijswijk: “Alles doet pijn, mijn rug, alles”

Steven Kruijswijk kwam in de negentiende etappe zwaar ten val en verloor daarmee zijn roze trui. Hij vindt zichzelf nu terug op de derde plek in het klassement, op een minuut en vijf tellen van Chaves. “Ik verlies hier gewoon de Giro, dat is kut”, was hij duidelijk bij de NOS.

‘Stomme fout’
Kruijswijk wist direct na zijn val dat het lastig zou zijn om terug te keren. “Een stomme fout in die afdaling. Ik verkloot daar gewoon alles, dat is gewoon kut. Ik zat redelijk aan mijn limiet op de top van de Colle del’Agnello. Daarna wilde ik wat gaan eten en drinken. Ik volgde de rest en maak dan zo’n stuurfout… Vervolgens knal ik op die sneeuwwand. Dat viel aanvankelijk nog mee, maar mijn fiets was kapot. Daar verloor ik de aansluiting. Ik voelde mijn rug, mijn ribben, alles… Mijn moraal was ook gebroken, maar ik moest nog naar de finish. Toen wist ik dat het over was. Je weet dat je voorsprong hebt en probeert alles te geven, maar mijn lichaam deed overal pijn. Ik verlies hier gewoon de Giro, dat is kut.”

RIDE Magazine
131 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2016 17:47
Sturen is een essentieel onderdeel van wielrennen, dat zegt hij zelf ook al.
Aandacht hiervoor LTJ, Kelderman kan hier ook heel wat beter in worden.
27 mei 2016 17:48
Fietswissel kwam toch later.
Waarom niet gelijk nieuwe fiets na de val. Ging nog ff met die fiets toch???
27 mei 2016 17:50
Hopen dat hij zijn podium vast kan houden morgen, maar dat gaat al lastig worden met zo'n lichaam dat helemaal bont en blauw is, als het niet erger is. Het zou me niet verbazen als hij verder weg zakt.

En dan te denken dat hij deze rit vermoedelijk met twee vingers in zijn neus gewonnen had... Zo zonde dit...
27 mei 2016 17:52
@jacco 1978
Waar had die fiets vandaan moeten komen?
27 mei 2016 17:53
Ja, waar lag het aan? Hij ging gewoon op zijn muil.

Hopen dat hij nog enigzins heel is voor morgen.
27 mei 2016 17:53
Het zal al een wonder zijn als hij morgen niet op de eerste berg wordt gelost. Dit ziet er heel slecht uit. Zo zonde. Een doodzonde.
27 mei 2016 17:53
Al verken je hem met de auto. Waar het omgaat is dat je het herkent. Dat maakt je alleen al scherper en beter voorbereid. En klim bergop verkennen zal allemaal wel. Dat gaat maximaal met 20km per uur.

Daarnaast moet je als ploegleider echt met alle scenarios rekening houden. Duidelijk niet gebeurd. En wat gaan de andere ploegen doen als tlj toch mee is. Dan stoppen ze met rijden. Kom je samen boven of alleen met de toppers. Heb je hetzelfde effect. Onzin van pluggen dus, dat zegt hij om alle net niet wielerkenners die ineens kijken voor zich te winnen. Zichzelf indekken. En gelukkig snapt de nog er ook niks van. Gaan ze nog even uitleggen waarom daar geen ploegleiderswagen zit. Neem gewoon iemand aan die er wel verstand van heeft.
27 mei 2016 17:54
@ jacco
De ploegleidersauto zat ver, achter een verbrokkeld peloton. Ze mochten er niet langs van de wedstrijdjury.
27 mei 2016 17:54
Wat ik raar vind is dat er allemaal auto's rondrijden van shimano en Vittoria met fietsen op het dak... Mogen die niet gepakt worden? Of passen de schoenen dan niet? De maat is voor die paar km geen probleem. Iemand een idee?
27 mei 2016 17:55
Waarom reed er geen mannetje in de kopgroep vooruit? Dan had je deze ellende kunnen beperken met zeker een seconde of 30. Kruijswijk in het rijtje Wim van Est, Erik Breukink?
27 mei 2016 17:55
Allemaal gelul over iemand vooruit sturen, stomme fietswissel, te snel de trein opgebrand etc.

Wat Steven op zijn fiets blijven zitten dan had Nibali hem in een zetel naar de Finish gereden omdat ze Valverde waren kwijt gespeeld. Het is gewoon super zuur zo'n stuurfout. Enige positieve dat ik eruit kan halen is dat het dan in ieder geval nog zijn eigen fout is.
27 mei 2016 17:56
@xistic
Welke auto stopte er dan bij hem?
Stonden genoeg fietsen op
27 mei 2016 17:57
En met een matige ploegje om je heen kan je het wel schudden...
27 mei 2016 17:57
Z'n fiets is kapot, natuurlijk moet hij die wisselen. Allemaal ploegleiders hier, typisch
27 mei 2016 17:57
Hoop dat ie morgen überhaupt van start kan gaan en podiumplaats kan verdedigen ................
27 mei 2016 17:59
Gaat morgen erg veel tijd verliezen mensen. Ga daar nu aub gewoon vanuit. Iedereen hier weet toch wel wat zo'n val met je doet. Ik heb per ongeluk mijn stoel gesloopt in alle woede. Mijn vrouw snapt er niks van... Van wielrennen dus ook niet!!!
27 mei 2016 18:00
Ook met een val moet je rekening houden. Dat is nu juist mijn punt. Val lek enz.
27 mei 2016 18:00
Hier doet ook alles pijn
27 mei 2016 18:01
valpartij of niet. kom op die addy engels is gewoon een waardeloze ploegleider. waarom zijn mannetjes als scarponi en plaza wel mee met een groep van bijna 30!! man! kom op. draai allemaal er niet omheen dat de fout ook bij de ploeg ligt
27 mei 2016 18:01
Ah zo zonde. Echt een teleurstelling. Maar wel ontzettend gaaf dat nu twee rondes op rij een Nederlander mee deed om de eindoverwinning. Maar dan zie je tegelijkertijd dat daadwerkelijk winnen zo ongelofelijk lastig is als je niet minstens één ploeggenoot hebt die zelf de kwaliteiten heeft om hier top 10 te rijden, zoals Nibali er met Scarponi, Kangert en Fuglsang 3 heeft. Alleen zo'n wedstrijd controleren is al bijna niet te doen, laat staan corrigeren na een foutje.
27 mei 2016 18:01
Fiets kapot maar moet daar wel eerst mee door en dan pas wisselen.
Heel raar! Die gast die hem hielp had genoeg fietsen op zijn dak. Snel die pakken als dat mag en waar het kan van fiets wisselen lijkt mij.
27 mei 2016 18:02
Nu nog een EK zonder Nederland dat wordt gewonnen door België of Duitsland, Twente dat wegkomt met hun wandaden, een Tour met fletse Nederlanders die wordt gewonnen door Quintana gevolgd door teleurstellende Olympische Spelen in Rio en deze k*t sportzomer is voorbij...
27 mei 2016 18:03
Een willekeurige fiets pakken van de neutrale auto heb ik nog nooit zien gebeuren. Die frames staan daar volgens mij gewoon voor de sier.
27 mei 2016 18:04
@ Noud. Dat is geen gelul. Daarmee heeft Nibali dus juist vandaag wel succes mee gehad. Vooruit sturen doe je juist om het risico op te vangen. Regeren is vooruitzien. Je mag je tegenstander nooit de kans geven in een situatie te komen dat hij een kans aangeboden krijgt. Juist dat weten Astana en Movistar en ook sky (straks in de tour) zo goed. Die sturen altijd mannen naar voren en soms hebben ze er achteraf niets aan gehad maar vandaag hebben ze er dubbel wat aan gehad want zij zaten er wel en TLJ niet.

Iedereen wist van te voren dat er twee man uit de top van het klassement zeer kwetsbaar zijn in de afdaling. Daarvan heeft de eerste zijn roze trui verloren en de andere moest afstappen na een val. Precies die twee.
27 mei 2016 18:04
echt waardeloos dit pffff komop het is nog niet over chaves was niet best vandaag dus kan nog

Om te reageren moet je ingelogd zijn.