Sabatini vergezelt Viviani naar Cofidis, plan Gilbert afgeblazen
©Cor Vos
maandag 24 juni 2019 om 07:30

Sabatini vergezelt Viviani naar Cofidis, plan Gilbert afgeblazen

Amper vijf dagen geleden vertelde Elia Viviani vanuit Zwitserland nog dat hij de Tour wil afwachten vooraleer hij een nieuw contract ondertekent. Niet dus. In de dichte omgeving van Cofidis zijn ze overtuigd dat de Italiaanse kampioen nog voor de Tourstart in Brussel zijn handtekening plaatst.


Exact een week geleden meldde WielerFlits al dat Elia Viviani de hoogste prioriteit is van Cofidis-manager Cédric Vasseur. Vasseur wil met Cofidis opnieuw naar de WorldTour. Er was ook interesse in Philippe Gilbert, maar die bleek pas prioriteit nummer twee te zijn… Een week later is de piste Gilbert helemaal van tafel geveegd. Teammanager Vasseur had maar een eenjaarscontract in de aanbieding voor de voormalige wereldkampioen, die echter vol mikt op een overeenkomst voor twee jaar.

Stroomversnelling
De onderhandelingen met Elia Viviani daarentegen zouden de voorbije dagen in een stroomversnelling zijn geraakt. In die mate dat ze bij Cofidis verwachten dat de Italiaan nog voor de start van de Tour zijn handtekening zet. Viviani zou bij Cofidis het gezelschap krijgen van zijn landgenoot Fabio Sabatini. De 34-jarige Toscaan rijdt al sinds 2015 voor het team van Patrick Lefevere, maar kan nu dus mee de overstap maken met Viviani.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.