Vormdip Kaptheijns bereikt dieptepunt: “Lichaam en geest helemaal op”
maandag 12 november 2018 om 15:30

Vormdip Kaptheijns bereikt dieptepunt: “Lichaam en geest helemaal op”

Veldrijdster Maud Kaptheijns gaat wedstrijden schrappen uit haar programma. De 24-jarige Nederlandse is al sinds de crossen in de Verenigde Staten aan het sukkelen met haar vorm en die dip kwam in Gavere tot een dieptepunt. “Ik stap nooit af, maar ik kon gewoon niet meer en dus heeft mijn entourage me uit koers genomen”, zegt ze op de ploegsite van Crélan-Charles.

“Ik was volledig op gisteren. Wat ik afgelopen weekend op training had, gebeurde in Gavere weer. Mijn lichaam en geest zijn even volledig op”, aldus Kaptheijns, die de keuze snapt van haar begeleiders. “Op is op.”

Zaterdag wist ze tijdens de Jaarmarktcross van Niel nog wel elfde te worden. Voor de wereldbekermanche in Tábor van komende zaterdag is ze opgeroepen. Ondanks haar mindere vorm, gaat ze er toch heen. “Ik ga een plan maken met mijn manager en trainer om hieruit te komen”, legt Kaptheijns uit. “Tábor ga ik sowieso rijden. Mogelijk laat ik enkele andere crossen schieten. Ook ga ik me laten begeleiden door een psycholoog.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.