Vos nieuwe leider in de WorldTour: “Geen rekening mee gehouden”
foto: Orange Pictures / Ruud Keijmis
zondag 19 augustus 2018 om 19:28

Vos nieuwe leider in de WorldTour: “Geen rekening mee gehouden”

Wie de Ladies Tour of Norway heeft gezien de afgelopen dagen, zag een indrukwekkende Marianne Vos aan het werk. De renster van WaowDeals won alle drie de etappes, de puntentrui én als kers op de taart ook nog het eindklassement. Op het digitale huis van haar werkgever is ze dan ook in de wolken. “Drie etappes winnen, je durft er haast niet van te dromen.”

Vos zakte naar eigen zeggen met vertrouwen af naar Noorwegen, maar had niet verwacht dat de week zó succesvol zou verlopen. “Na het succes in Zweden gingen we met een goed gevoel hier naartoe. Door mijn overwinning van vorig jaar wist ik dat het een koers is die me ligt.”

“Maar om dan drie etappes te winnen, daar durf je haast niet van te dromen”, aldus Vos, die haar ploeggenoten uitgebreid bedankt. “Het werk dat zij verzetten, wordt niet gezien. De etappes leenden zich om aan te vallen, maar ze hebben goed weerstand geboden.”

Voor het eerst leider in de WorldTour 
Vos gaat overigens niet alleen naar huis met de eindzege in de Noorse rittenkoers. Ze mag zich na vandaag ook de nieuwe leider in de WorldTour noemen. Dit tot verrassing van de Brabantse. “Ik had er geen rekening mee gehouden. Het is ook de eerste keer dat ik aan de leiding sta”, zo laat ze weten.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
19 augustus 2018 20:59
Van der Poelsiaans
    19 augustus 2018 23:11
    Of is Mathieu en sluwe vos....?
    20 augustus 2018 08:17
    Met als verschil dat bij de vrouwen de wereldtop aanwezig was en bij de mannen een hoop veredelde amateurs.
19 augustus 2018 21:17
Ouderwets sterk dit.
19 augustus 2018 21:44
Afzakken naar Noorwegen? Haha, opklimmen, denk ik, ook in figuurlijke zin, fijn dat ze er na zulke moeilijke tijden weer staat!
19 augustus 2018 22:23
Top
20 augustus 2018 06:59
Het werk wat haar ploeggenoten hebben gedaan, wordt niet gezien. Jammer!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.