Vuelta 2023: Evenepoel verliest met Andrea Bagioli eerste belangrijke pion
foto: Cor Vos
donderdag 31 augustus 2023 om 13:59

Vuelta 2023: Evenepoel verliest met Andrea Bagioli eerste belangrijke pion

Een fikse tegenvaller voor Soudal Quick-Step en zijn kopman Remco Evenepoel in de Vuelta a España: Andrea Bagioli heeft moeten opgeven tijdens de zesde etappe naar Javalambre. De Italiaan voelde zich al niet goed en kwam gisteren op grote achterstand binnen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Er leek in de eerste dagen van de Vuelta a España geen vuiltje aan de lucht voor Remco Evenepoel en zijn ploeg Soudal Quick-Step, maar inmiddels is er toch wel wat stress in de ploeg geslopen. Andrea Bagioli en Louis Vervaeke, twee ploeggenoten van de rodetruidrager, voelen zich namelijk verre van fit en kwamen gisteren al liefst vijftien minuten na de ritwinnaar over de streep.

De Belg en Italiaan begonnen vandaag nog wel gewoon aan de zesde etappe, een bergrit naar Javalambre, maar Bagioli hield het niet lang vol. De Italiaan, bergop toch een belangrijke helper voor kopman Evenepoel, hield het na ruim vijftig kilometer voor gezien.

Bagioli is, na Laurens De Plus, Oscar Onley, Eddie Dunbar, Filippo Zana, Kobe Goossens, Ruben Guerreiro, Bryan Coquard en Lorenzo Milesi, de negende uitvaller in deze Ronde van Spanje.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.