Waarom deed Mathieu van der Poel dit zegegebaar? “Was gender reveal voor mijn neef”
foto: Cor Vos
zondag 28 januari 2024 om 17:27

Waarom deed Mathieu van der Poel dit zegegebaar? “Was gender reveal voor mijn neef”

Mathieu van der Poel kwam met een bijzonder gebaar over de finish bij de Wereldbeker Hoogerheide. Achteraf vertelde de wereldkampioen dat hij een speciale opdracht had meegekregen mocht hij als winnaar over de streep komen. “Het was een gender reveal voor mijn neef”, lachte hij na afloop voor onder meer de camera van WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had de eer om het geslacht bekend te maken”, aldus Van der Poel. Hij kwam met een bekend gebaar over de finish, met de duim en wijsvinger op elkaar en de andere drie vingers in de lucht. “Ik moest dat doen als het een meisje was, en een duim opsteken als het een jongen was.” Oftewel, het is een meisje!

De neef in kwestie betreft de 28-jarige Rob van Broekhoven, die ooit nog een seizoen op continentaal niveau reed bij Destil-Jo Piels.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door WielerFlits (@wielerflits)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.