Warmte en harde koers breken LottoNL-Jumbo op in Waalse Pijl

woensdag 18 april 2018 om 19:33
Warmte en harde koers breken LottoNL-Jumbo op in Waalse Pijl

foto: Sirotti (archiefbeeld)

LottoNL-Jumbo kon vandaag in de Waalse Pijl geen rol van betekenis spelen. Robert Gesink en Floris De Tier hielden lang stand, maar moesten passen toen de strijd in de slotfase losbarstte. Gesink was op de twintigste plaats de best geklasseerde renner van de geel-zwarte formatie, De Tier eindigde 46e.

Gesink wist tot aan de slotklim bij het uitgedunde peloton te blijven, maar kon zich op de Muur van Huy niet mengen in de strijd om de ereplaatsen. De Tier hoopte na zijn zestiende plaats in de Amstel Gold Race op meer, maar hij bekende na afloop dat hij zich niet zo sterk voelde als afgelopen zondag.

“De koers was zwaar, vooral in de laatste ronden”, zei de Belg na afloop. “Van het peloton bleef weinig over. Ook de warmte speelde hierin een rol. Ik bereikte mijn limiet op de voorlaatste klim. Tot dat moment had ik goede benen, maar daarna moest ik terrein prijsgeven.”

Ronderenners
Ook volgens ploegleider Nico Verhoeven speelden de harde koers en de warme weersomstandigheden een beslissende rol in de Ardennenklassieker. “Robert en Floris reden lange tijd bij de favorieten, maar uiteindelijk konden ze het tempo niet bijhouden. Je kan niet van deze groep renners verwachten dat ze een podiumplaats pakken in een klassieker. Gesink en Kruijswijk zijn ronderenners; hun resultaat van vandaag zegt niets over hun huidige vorm.”

Dit artikel delen:

62 Reacties

mooiman 18 april 2018 om 19:41

Nou dat is wel weer een vreemde reactie. Zeg nu gewoon: niet goed genoeg. Wanneer zegt een resultaat dan wel iets over vorm?

ikbenprocycling 18 april 2018 om 19:43

hoe is het Boom eigenlijk vergaan ?

Chaba 18 april 2018 om 19:49

DNF. Geen idee tot waar hij gekomen is maar dit is geen goed teken voor de Tour. Hij zal zich echt moeten gaan bewijzen anders wordt hij, net als in de voorgaande Vuelta,
gepasseerd in de Tour.

Fish-180 18 april 2018 om 19:51

Boom is gekapt!

IlPirata 18 april 2018 om 19:56

Mollema is al vele jaren beter dan gesink. Die komt echt tekort voor de top.
Jammer, want hij begon zeer veelbelovend en hij heeft veel blessures gehad.

josi 18 april 2018 om 19:58

Vooral bij De Tier had ik toch op meer gehoopt. Die heeft dit jaar een paar keer laten zien het explosieve werk goed aan te kunnen, maar is toch nogal wisselvallig.

skylimit 18 april 2018 om 20:03

Aha de eerste zomerse dag is al te warm voor de pamper boys van Verhoeven. Gesink houdt niet van koud weer en nu ook al niet van warmte in combinatie met een “harde” koers.
Waarom rijd hij en Kruijswijk eigenlijk deze eendaags wedstrijden waar ze zo wie zo al niet goed zijn ? Tour de Alps past toch beter bij hen. Boom hier laten starten is ook weer goed over nagedacht.

Bizziecle 18 april 2018 om 20:12

In de Alpe rijden vooral de Girogangers

josi 18 april 2018 om 20:17

@skylimit, Als TLJ alleen maar renners had mogen opstellen die goed zijn in dit werk, waren ze wel met een heel kleine ploeg aan de start verschenen.

mark vv 18 april 2018 om 20:21

Rare reactie weer. Altijd die rare smoesjes. Iedereen heeft last van warmte en harde koers. Gewoon niet goed genoeg. Zoals zovaak.

ditisdavid 18 april 2018 om 20:24

TLJ na iedere koers ooit met regen en/of temperaturen onder de vijftien graden: Gesink kan niet tegen de kou
TLJ vandaag bij vijfentwintig graden: het was te heet voor onze renners
Op die manier hoeft Gesink niet veel te doen voor veel te veel centen nee

stephano 18 april 2018 om 20:29

@skylimit Volgens mij zei De Tier iets over de warmte en niet Gesink… Daarnaast is het vaak zo dat er al dan niet terecht geklaagd wordt over de combinatie van kou/regen en Gesink maar heb ik Gesink dat nooit als excuus horen opdragen. Bovendien twintigste is ook weer niet slecht. Het lijkt me een stijgende lijn t.o.v. afgelopen weken tonen.
Ik ben het trouwens wat Gesink niet eens met Verhoevens opmerking. Natuurlijk heeft Gesink vooral gepresteerd in rondes maar hij kan ook in eendagswedstrijden goed voor de dag komen. Als hij beter in vorm is, moet hij top-10 kunnen halen. Misschien wel meer. Alleen is hij nog niet in vorm.

Explorer 18 april 2018 om 20:30

@skylimit lol.. pamper boys. Sjonge jonge.
Het was huilen met de pet op, maar dat weet je van te voren met dit team wat opgesteld staat.
Op de belg gaf de cauwer zelfs aan waarom roglic hier niet gestart was. Omdat de winnaar wel aanwezig was. Eendag koers kan hij niet rijden roept iedereen hier maar ik moet die klasbak van een roglic de muur opzien knallen. Resultaat was er geweest.

Geurt Harm 18 april 2018 om 20:37

Achterlijke reactie van Verhoeven, want Gesink mikt dit jaar op… DAGsucces! Dus het zegt alles.

ghostwriter 18 april 2018 om 20:38

@Explorer
Roglic heeft nog nooit top 20 gereden in een eendaagse wedstrijd en is een wereldtopper in het rijden van algemeen klassementen in kleine rondes. Daarom is het logisch dat hij zich geheel richt op de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië. Alaphilippe rijdt in plaats van de Ronde van Romandië de heuvelklassiekers omdat hij daarin een wereldtopper is. De twee met elkaar vergelijken omdat ze het beide goed deden in de Ronde van het Baskenland is overdreven.

Explorer 18 april 2018 om 20:49

@ghostwriter, dat zou best kunnen. En klopt wat je zegt over roglic. Maar ik wil hem wel eens zien excelleren op de muur. Als het team volledig in zijn dienst rijd. Volgens mij kan hij dat ook prima.

EmPeHa 18 april 2018 om 21:01

Roclic doet toch ook mee om etappe overwinningen? Zie TdF vorig jaar. Waarom zou je dan niet een eendaagse koers kunnen winnen.

vlek 18 april 2018 om 21:02

Wat mij betreft is een twintigste plek op dit moment geen slecht signaal voor Gesink. Prima basis om straks in de Giro en de Tour (weer) mee te spelen in een aantal bergritten.

Romāns Vainšteins 18 april 2018 om 21:07

Ieder jaar weer hetzelfde gejammer dat dit team tegenvalt in de Ardennen terwijl ze er helemaal geen renner voor hebben.

ghostwriter 18 april 2018 om 21:13

@EmPeHa
Omdat de twee niet echt met elkaar te vergelijken zijn.

maurits1972 18 april 2018 om 21:15

RV, voor welke koers hebben ze dan wel renners? De Vlaamse?

Romāns Vainšteins 18 april 2018 om 21:19

Als je Gesink, Roglic en Kruijwijk alle 3 in een puike vorm naar het Italiaanse najaar kan krijgen zie ik ze daar meer potten breken dan in de meer punchige Ardennen. Voor de Vlaamse koersen hebben ze een aantal leuke talenten.

Ook ik meen dat Roglic hier meteen dubbel en dwars kopman zou zijn maar die geraakt dan nog echt niet verder dan het predikaat ‘outsider’. Uiteindelijk zullen ze het wel eens met m proberen gaan denk ik.

vlek 18 april 2018 om 21:20

Roglic opstellen in de Waalse Pijl zal er toch echt eens van moeten komen. Dit jaar misschien mede door de valpartij in het Baskenland voor wat extra herstel gekozen, maar om nu te doen alsof deze koers niet binnen zijn programma zou passen staat nergens op. De keuze om nu volledig op korte rondjes te focussen valt ook goed te begrijpen, maar dat maakt het nog niet noodzakelijk om de roep om Roglic te diskwalificeren, omdat hij nog nooit iets heeft laten zien in een eendagskoers. Een renner met zijn kwaliteiten gaat dat laatste namelijk nooit volhouden, daarvoor is hij veel te goed geworden.

vlek 18 april 2018 om 21:22
Quote:
RV, voor welke koers hebben ze dan wel renners? De Vlaamse?

Serieuze vraag?

EmPeHa 18 april 2018 om 21:22

@GW: en Mollema, Valverde, Nibali, Bardet en nog meer dan?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair