Wielertransfers 2014: Grivko, Hondo, Eijssen…
donderdag 19 september 2013 om 07:45

Wielertransfers 2014: Grivko, Hondo, Eijssen…

peloton

foto: Sirotti

De WK in Florence zal voor veel renners het laatste doel zijn van het inmiddels al lange wielerseizoen. Het is echter ook de tijd van het jaar waarin veel renners op zoek zijn naar een nieuwe werkgever. De transfergeruchten beginnen dan ook toe te nemen en bovendien steeds concreter worden. In de rubriek ‘Wielertransfers 2014’ bundelt WielerFlits regelmatig de laatste nieuwtjes op transfergebied.

Astana
Het Kazachstaanse Astana heeft het contract van de Oekraïnse hardrijder Andriy Grivko (30) met twee jaar verlengd. Ook Andrey Zeits (26) kan rekenen op een contractverlenging. Voor Andrey Kasheckin (foto, 33) is het over bij de Kazachstaanse formatie, hij mag vertrekken. Assan Bazayev (32) heeft besloten zijn fiets aan de wilgen te hangen na dit seizoen. Ook hij kreeg te horen dat er geen nieuw contract voor hem klaar ligt.

Kashechkin

Petr Vakoc
De Tsjech Petr Vakoc rijdt de komende twee seizoenen in het tenue van Omega Pharma-Quick Step. De 21-jarige renner komt over van Etixx-Ihned, de opleidingsploeg van Omega Pharma-Quick Step. Dit jaar schreef het talent de Ronde van Slowakije op zijn naam en won daarmee het vertrouwen van de leiding van de Belgische formatie.

Danilo Hondo
Het nieuwe Team Trek begint steeds meer vorm te krijgen. De nieuwe Amerikaanse ploeg is in onderhandeling met de Duitse veteraan Danilo Hondo (39). De sprinter meldt tegenover Radsport-News dat hij er verregaande gesprekken zijn gevoerd en dat hij denkt snel tot een overeenstemming te komen. Dit jaar rijdt Hondo voor RadioShack-Leopard, dat volgend jaar verder zal gaan in Trek.

Anthony Delaplace
Op Twitter wordt een binnenlandse transfer van Anthony Delaplace (24) gemeld. De Fransman vertrekt van Saur naar Bretagne-Séché, meldt zijn nieuwe ploeg op het sociale medium. Delaplace is aan zijn vierde seizoen bezig bij Sojasun, voorheen Saur-Sojasun. Hij startte drie keer in de Tour de France, waarvan hij er twee uitreed.

FDJ.fr
Kenny Elissonde heeft zijn contract bij het Franse FDJ.fr verlengd tot 2015. De 22-jarige klimmer, die afgelopen Vuelta de rit naar de Angliru won, rijdt al sinds 2011 bij de blauw-witte formatie. FDJ.fr maakte ook bekend dat vanaf volgend jaar Olivier Le Gac in hun shirt te bewonderen zal zijn. Het 20-jarige talent verbindt zich tot en met 2016 aan de ploeg.

FDJ.fr

Yannick Eijssen
Volgens Het Nieuwsblad rijdt Yannick Eijssen ook komend seizoen bij BMC Racing. De Belgische renner (24) staat al sinds 2011 onder contract bij de Amerikaanse ploeg en heeft nog geen grote uitslagen gereden in dienst van BMC. Eijssen reed tot nu toe twee maal de Vuelta a España en wacht nog steeds op zijn eerste grote, individuele zege.

Sander Cordeel
Bij Lotto-Belisol moeten veel renners plaatsmaken. Door de vele versterkingen is er ook geen plaats meer voor de Sander Cordeel. De 25-jarige Belg heeft te horen gekregen dat hij geen nieuw contract aangeboden krijgt van de Belgische formatie, meldt Het Nieuwsblad. Vlak voor de Brussels Cycling Classic kreeg Cordeel het nieuws te horen. Hij geeft zelf aan dat er renners van de opleidingsploeg door moesten stromen, en dat hij daardoor moest wijken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.