Wielertransfers 2019: UAE Emirates, Vittoria, Alé Cipollini, Dessart, Eising
Foto: LaPresse - Gian Mattia D'Alberto
Nick Doup dinsdag 2 oktober 2018 om 13:00

Wielertransfers 2019: UAE Emirates, Vittoria, Alé Cipollini, Dessart, Eising

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Jan Polanc en Vegard Stake Laengen langer bij UAE Emirates
UAE Emirates houdt Jan Polanc (foto) en Vegard Stake Laengen langer in huis. Beide renners rijden tot en met 2020 voor de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten. Laengen maakte indruk in de kopgroep van het WK wielrennen. De 1.95 meter lange Noors kampioen hield het tot de laatste twintig kilometer vol. Polanc won in 2017 en 2015 een etappe in de Giro. Dit jaar boekte de 26-jarige Sloveen geen enkele overwinning.

Stagiair Rémy Rochas wordt volgend seizoen prof
Rémy Rochas wordt in 2019 professioneel wielrenner. Delko Marseille Provence KTM heeft de 22-jarige Rochas namelijk een tweejarig contract aangeboden, nadat hij al vanaf augustus als stagiair actief is voor de Franse ProContinentale ploeg. In de Tour of Almaty werd duidelijk dat Rochas een talent is met een vijfde plaats in het eindklassement. Eerder dit jaar werd Rochas derde in het jongerenklassement van de Vuelta a Burgos (2.HC).

Talentvolle Vittoria maakt overstap naar Cervélo Bigla
Maria Vittoria Sperotto rijdt in 2019 in de kleuren van Cervélo Bigla. Het Italiaanse sprinttalent moet daar ploeggenote Emma Norsgaard Jørgensen aan overwinningen gaan helpen. De 21-jarige Vittoria komt over van Bepink. Ze eindigde dit jaar als vijfde in Veenendaal-Veenendaal. Vorig seizoen won Vittoria de Tour of Guangxi.

Cipollini verlengt contracten Kasper en Swinkels
Nog meer nieuws uit het vrouwenpeloton. Karlijn Swinkels en Romy Kasper hebben hun contract verlengd bij Alé Cipollini. De 19-jarige Nederlandse reed in 2018 haar eerste seizoen in dienst van het Italiaanse team. Kasper heeft er in tegenstelling tot Swinkels al een lange carrière opzitten. De 30-jarige Duitse reed vier jaar voor Boels-Dolmans en is nu bezig aan haar tweede jaar bij Alé Cipollini. Een zege heeft Kasper nog niet geboekt.

Opmerkelijk: Lotto Soudal Ladies trekt 37-jarige wereldkampioene aan
Marie Dessart komt volgend seizoen uit voor de vrouwenploeg van Lotto Soudal. De Belgische werd op 2 september jongstleden in Varese wereldkampioene Gran Fondo, in de categorie rensters tussen de 35 en 39 jaar. Een Gran Fondo is een toertocht over lange afstand die veel lijkt op het wegwielrennen. Dit jaar reed de docente lichamelijke opvoeding al de Grand Prix International d’Isbergues in het shirt van de Lotto Soudal Ladies, als gastrijdster. Dessart maakt volgend jaar dus op 37-jarige leeftijd haar profdebuut.

Tijmen Eising gaat rijden voor Twents team
De 27-jarige Tijmen Eising draagt vanaf komend seizoen het shirt van VolkerWessels-Merckx. Dat schrijft de regionale krant Tubantia. Eising werd bekend als veldrijder, maar concentreert zich sinds 2013 volledig op de weg. Dat deed hij bij Metec-TKH. De Drent moet bij zijn nieuwe werkgever jonge talenten gaan begeleiden op weg naar de top. Jelle Bootsveld doet zoals gisteren gemeld het tegenovergestelde. Hij verkast juist van het lokale team naar het landelijke Metec-TKH.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2018 13:36
Gastrijder, klinkt als de truc om in de toekomst onder minimum loon uit te komen
2 oktober 2018 14:56
Dat die Eising nooit veldritten bij de profs is gaan rijden is ook te zonde voor woorden.
2 oktober 2018 16:35
Polanc dus ook niet naar Sunweb..
2 oktober 2018 18:44
Volgens mij zijn 'Maria Vittoria' haar voornamen en is Sperotto haar familienaam.
2 oktober 2018 23:02
Dumoulin naar CCC? Dan toch focus op grote rondes?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.