vrijdag 27 juli 2018 om 18:55

Woedende Tom Dumoulin: “Wat die motor deed, dat slaat nergens op!”

Tom Dumoulin is woest. Onze landgenoot verloor een aantal seconden op geletruidrager Geraint Thomas, maar zag ook de ritzege voor zijn neus verdwijnen. Volgens de Limburger omdat Primož Roglič vol achter de motor aanreed. “Ik word gewoon strak uit het wiel gereden op een recht stuk. Hij zit gewoon vol achter die motor. Dit slaat echt nergens op!”, aldus een withete Dumoulin tegenover onder meer de camera van WielerFlits.

“Hij rijdt gewoon weg op een recht stuk! Dit slaat nergens op. Ik zit gewoon volle bak te sprinten, en ik kom gewoon geen meter dichterbij. Dit slaat nergens op. Ik ben hier echt ziek van”, aldus een woedende Dumoulin.

“Ik heb heel veel respect voor Primož, hij kan hier niks aan doen. Hij was ook de sterkste vandaag. Die motor had alleen gewoon achter ons moeten rijden. Nu rijdt hij gewoon op het enige vlakke stuk weg.”

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
113 Reacties
Sorteer op:
1 3 4 5
28 juli 2018 01:21
Dumoulin is net volledig kapot gegegaan en dan duwen ze 25 microfoons onder zijn neus. Logisch dat hij dan nog niet nadenkt wat hij zegt. In welke andere sport zit de journalistiek er zo dicht op? Dat maakt wielrennen zo uniek.
28 juli 2018 01:21
We weten toch allemaal waar de jaloezie vandaan komt. TLJ heeft de potentie om een hartstikke leuke Sloveense ploeg te worden en dan hoeven ze ook niet meer zo zuur te reageren op Nederlanders die een goed klassement rijden.
28 juli 2018 02:04
Tjonge jonge sommige hier hebben het iq van een baksteen.
28 juli 2018 04:20
Nou wat top zeg, dat hij ‘zo zijn emoties laat zien’... NLse renners kunnen hier niks verkeerds doen volgens mij.
28 juli 2018 04:40
Ik vond het een werkelijk prachtig interview. Pure emotie en het hart op te tong. Dit hoort bij topsport. Mooi om te zien!
28 juli 2018 08:04
Misschien heeft hij gelijk. Maar ik vraag me 2 dingen af:

1. Waarom dan niet zelf op kop rijden
2. Als je echt IN het wiel zit van primoz dan word je toch ook meegezogen door die motor en primoz zelf?



En stef clement zei trouwens bij de avondetappe dat primoz bijhouden in de afdaling gewoon bijna niet te doen is omdat hij zo aerodynamisch op zn fiets zit. Dus dat speelt ook mee lijkt mij.
28 juli 2018 08:14
Tom heeft een prachtige ronde gereden.Zeker gezien het feit dat hij ook de de Giro gereden heeft.Ook zijn ploeg heeft niet het gewicht van Sky en zelfs niet van TLJ.
Als belg kunnen wij daar alleen maar van dromen.Proficiat.
28 juli 2018 09:25
Ongelooflijk dat mensen nog kritiek durven hebben op TD. Natuurlijk had ik ook graag gezien dat hij tot meer in staat was in de laatste kilometers, maar je moet het wel kunnen. TD heeft na een prachtige Giro ook nog eens even een prachtige Tour gereden en hoe het vandaag ook verder afloopt, hij verdient alleen maar respect en geen azijnberichten van mensen, die in hun leunstoel wel even zullen analyseren hoe TD had moeten koersen. De meesten van deze zuurtjes hebben waarschijnlijk zelf nooit een berg beklommen , laat staan zes weken lang dag in dag uit alles van je lichaam eisen.
28 juli 2018 10:50
met het stoom uit je oren met 25 microfoons in je snufferd terwijl je soigneur ook nog een pet op je hoofd probeert te duwen een interview geven is nooit een goed idee... echte power zat er niet meer op, zal toch het verschil zijn met én Giro én tour rijden..
28 juli 2018 10:53
@sooike In veel reacties lees ik dat mensen niet per sé kritiek hebben op het koersen van Dumoulin, maar meer over de manier waarop hij hier de pers te woord staat! Ik schrok er zelf ook van; het klopt dat hij Roglic niet de schuld geeft; maar zijn hele frustratie en gezeik op de motor geeft Dumoulin een onsympathieke indruk. Ik vind het niet getuigen van een winnaars mentaliteit dat Dumoulin hier zo zuur reageert; het is natuurlijk wel begrijpelijk vlak na zon race.
28 juli 2018 11:57
Je zag Roglic in de afdaling gewoon metertje voor metertje wegrijden dus dat hij strak in het wiel daalde klopt gewoon niet.
28 juli 2018 13:29
Geef die man een zakdoek.
28 juli 2018 14:42
Je kunt de volledige rit hier terugkijken. Van km 11 tot km 8 zie je Roglic meter voor meter wegrijden en kun je ook goed zien hoe ver de motor ervoor zit.

Op de rechte stukken zit er echt genoeg ruimte tussen. In een aantal bochten wat minder, maar dat lijkt eerder een nadeel dan een voordeel voor Roglic.
1 3 4 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.