vrijdag 27 juli 2018 om 18:55

Woedende Tom Dumoulin: “Wat die motor deed, dat slaat nergens op!”

Tom Dumoulin is woest. Onze landgenoot verloor een aantal seconden op geletruidrager Geraint Thomas, maar zag ook de ritzege voor zijn neus verdwijnen. Volgens de Limburger omdat Primož Roglič vol achter de motor aanreed. “Ik word gewoon strak uit het wiel gereden op een recht stuk. Hij zit gewoon vol achter die motor. Dit slaat echt nergens op!”, aldus een withete Dumoulin tegenover onder meer de camera van WielerFlits.

“Hij rijdt gewoon weg op een recht stuk! Dit slaat nergens op. Ik zit gewoon volle bak te sprinten, en ik kom gewoon geen meter dichterbij. Dit slaat nergens op. Ik ben hier echt ziek van”, aldus een woedende Dumoulin.

“Ik heb heel veel respect voor Primož, hij kan hier niks aan doen. Hij was ook de sterkste vandaag. Die motor had alleen gewoon achter ons moeten rijden. Nu rijdt hij gewoon op het enige vlakke stuk weg.”

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
113 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2018 19:50
Roglic kon misschien een iets groter gaatje pakken door de motor maar hij vergroote die voorsprong ten opzicht van Dumoulin toen (duidelijk in beeld) een motor achter Roglic reed en een andere motor voor Dumoulin reed.
27 juli 2018 19:50
@Jean Dumas, dat is typisch Nederlands. Hij staat 2e wat top is. Maar zogauw het even niet gaat zoals iedereen wilt komen er gelijk een heleboel thuis-voor-de-buis-experts melden wat er allemaal niet aan klopte en dat hij er eigenlijk niet veel van kan.
27 juli 2018 19:56
Dumoulin had dit moeten doen, Dumoulin had dat moeten doen, Dumoulin gedraagt zich als een knecht van Thomas, Dumoulin valt niet aan. Bla bla bla. Dumoulin is in zijn laatste drie grote rondes 1e (Giro 2017), 2e (Giro 2018) en 2/3/4 (Tour 2018) geworden. En dat met een erg zwakke ploeg. Dumoulin haal het maximale uit zijn mogelijkheden en met een sterkere ploeg is hij voor iedereen een bedreiging. Een sieraad voor de Nederlandse wielersport. En in de Giro van 2017 heeft hij laten zien dat hij ook gewoon aanvalt als hij iets over heeft.
27 juli 2018 19:56
Ik blijf altijd maar hopen dat de mannen op achterstand rijden om de Tour te winnen en niet om hun (podium)plek te verdedigen. Ik snap het natuurlijk wel, maar ik had vandaag liever geen Gesink sleurend gezien en geen Dumoulin die achter Roglic aangaat. Lekker Sky laten opknappen
27 juli 2018 19:57
@Jean Dumas.. Dit incident staat in geen enkel verband met 'koel en afwijzend'.. Tom moet gewoon afgeschermd worden voor die vreselijke flash interviews. Dat gaat bij hem 5 op de 10 keer mis.. Roglic heeft nu gratis motivatie Tom morgen van plek 2 te stoten..
27 juli 2018 20:00
@shiraz
Wat had LottoNL eraan gehad als ze Sky het kopwerk hadden laten doen? Hadden Roglic en/of Kruijswijk dan een grotere kans gehad om de Tour te winnen?
27 juli 2018 20:01
@ Kirsipuu
En zo ist. Amen!
27 juli 2018 20:01
Het is te hopen dat Dumoulin morgen weer een van zijn beste tijdritten gaat neerzetten, anders is plek 2 alsnog weg. Ben er bang voor. Achteraf kun je misschien stellen dat hij meer had moeten bluffen, laat Roglic maar rijden en ga gewoon in het wiel van Thomas zitten bijvoorbeeld.
27 juli 2018 20:02
Bah, wat een slechte reacties. Klappen als er gewonnen wordt. Afzeiken als het een keer niet lukt.

Alsof Dumoulin bekend staat als zeikerd.
Alsof het zo moeilijk is om Tom te geloven dat hij aan zijn max zit als hij dat zegt.
Alsof Thomas gaat rijden als Roglic nog > 2 minuten achterligt.
Alsof Dumoulin tactisch slim is als hij zegt:" hier Primosz, pak mijn p2 maar. Misschien heb ik er wat aan, misschien niet."
Alsof Dumoulin het niet geprobeerd heeft vandaag.
Of in de eerste bergrit.

edit wf: gedraag je huh?
Slecht geheugen zeg.
27 juli 2018 20:02
En niet de beste vraag zeg, van WF deze keer.
27 juli 2018 20:03
@Stb Als Roglic dit soort kleinigheden nodig heeft om te presteren, dan zal het nooit wat worden. Roglic gaat morgen vlammen maar dat heeft niks te maken met woede op een collega.
27 juli 2018 20:05
@tetedelacourse Haters will hate
27 juli 2018 20:09
Jammerlijke maar ook begrijpelijke reactie die hem helaas minder sympathiek maakt maar gelukkig heeft hij al veel krediet opgebouwd en zullen we dit als een schoonheidsfoutje zien.
27 juli 2018 20:13
@tetedelacourse.. Ik zie werkelijk geen enkele reactie die ook maar in de buurt van afzeiken komt.. Roglic was vandaag de beste, en wie zoiets niet beaamd heeft een merkwaardige visie op wielrennen. Dumoulin uit zijn frustraties gewoon uitermate ondoordacht. Doe zoiets lekker in de rennersbus, maar niet tegenover tientallen sensatiegeile journalisten..
27 juli 2018 20:13
Dumoulin zeurt wel eens vaker als het niet zijn kant opvalt, zoals ook zijn reactie in de Giro op degenen die hem niet wilden helpen en die alleen belang hadden bij hun eigen klassement. Advies: ga eens met het management praten over betere ondersteuning in de vorm van echte klimmers.
27 juli 2018 20:14
@ghostwriter
LottoNL niet. Maar die hadden toch al nauwelijks kans om de Tour te winnen. Maar ik denk wel dat Sky eerder aan Bernal en Froome als knecht toe waren als Gesink het peloton niet zo veel had teruggebracht. En dat de aanvallen dan eerder op de beklimming waren begonnen. En dat Thomas toch initiatief had moeten nemen als Roglic flink afstand nam. Maar nu zorgde Tom ervoor dat Thomas niet hoefde.

Ik besef me dat er veel “als...dan” in mijn betoog zit. Maar ik denk dat het het koersverloop vandaag ten goede was gekomen

Edit: niks te klagen over het koersverloop. Het was wel een prachtige etappe
27 juli 2018 20:14
Tom is boos, maar niet alleen op de motor. Lontjes zijn gewoon kort in die laatste week.

We raken snel verwend. Eerst podium Tour sinds Breukink lijkt er aan te komen. WOW!! Als bonus nog een 5e plek ook. Jeussss wat een luxe. Ow en we hebben een topsprinter ook nog. En nog veel meer leuks.
27 juli 2018 20:16
Waarom zou Tom sympathiek moeten overkomen? Transparantie is veel leuker dan politiek correcte antwoorden. We hoeven echt niet bang te zijn dat Tom geen vriendjes meer heeft in het peloton. Echte bazen hebben uberhaupt geen vrienden. Ik vermoed dat het veel meer licht aan het feit dat sommigen zich niet kunnen identificeren met onsympathieke mensen. En dat is wel wat ze zoeken. Geniet in plaats daarvan van het schaakspel, van de emotie, van de fouten, van de gemiste kansen, van het lijden, etc
27 juli 2018 20:16
Ik denk dat het tegendeel het geval is.
27 juli 2018 20:19
Nou, Tom reageert wel heel erg heftig. Dat wordt vanavond testosteronwaarden finetunen.
27 juli 2018 20:21
@emielvdveen.. Het was ook maar bij wijze van spreken. Roglic is een weergaloos renner, en de motivatie komt voor 99% voort uit zijn winnaarsmentaliteit. Maar in het voetbal wordt voor die extra 1% motivatie menig negatief artikel voor de wedstrijd in de kleedkamer opgehangen..
27 juli 2018 20:22
@StB “Dumoulin uit zijn frustraties gewoon uitermate ondoordacht.”

Wat een onzin. Prachtig was het. Niks mis mee.

“Doe zoiets lekker in de rennersbus, maar niet tegenover tientallen sensatiegeile journalisten..”

Waarom deze emotie verstoppen? Echt ik kan er niet bij. Hij had het hart op de tong. Morgen maakt hij zijn excuses. Precies zoals het in het echte leven ook hoort.
27 juli 2018 20:25
Frustraties van het niet winnen van de tour me dunkt. De materiaalpech en tijdstraf + matige teamondersteuning spelen een rol.
We zien hier met TD gewoon 1 van de allerbeste klimmers en de allerbeste tijdrijder. En dan niet winnen. Tja, frustererend. Vanaf maandag werken aan je plan van volgend jaar.
27 juli 2018 20:25
Tom had gewoon op het wiel moeten zitten dan was het niet gebeurd en zat Thomas misschien wel op achterstand.
27 juli 2018 20:26
Quote:
shiraz - 27 juli 2018 om 20:14 - Bewerkt op 27 juli 2018 om 20:17
@ghostwriter
LottoNL niet. Maar die hadden toch al nauwelijks kans om de Tour te winnen. Maar ik denk wel dat Sky eerder aan Bernal en Froome als knecht toe waren als Gesink het peloton niet zo veel had teruggebracht.


Juist door het tempo van Gesink raakte Sky Castroviejo en Kwiatkowski kwijt en waren alleen Bernal en een Froome die zijn handen vol had aan zichzelf over.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.