Wout Poels teleurgesteld over verloop van zijn WK: “Flink balen”
foto: Sirotti
maandag 1 oktober 2018 om 08:30

Wout Poels teleurgesteld over verloop van zijn WK: “Flink balen”

Wout Poels was zondag de eerste van de Oranje-brigade die het peloton moest laten lopen in de wegrit van het wereldkampioenschap. De Limburger had naar eigen zeggen de benen niet om te kunnen volgen. “Mijn benen liepen vol”, aldus de Sky-renner tegenover De Telegraaf.

Voorafgaand aan het WK in Innsbruck was Poels nog enthousiast over zijn kansen op een parcours dat hem zou moeten liggen. “Ik heb in het verleden altijd laten zien dat ik op steile beklimmingen goed uit de voeten kan”, waren zijn woorden destijds.

Uiteindelijk is Poels zondag niet eens toegekomen aan de steile beklimming van de gevreesde Hölle, want de Limburger stapte af. “Jammer dat ik niet eens aan de beklimming van de Hölle ben toegekomen, want daar had ik me helemaal op verheugd”, baalt de Nederlander.

Wat er dan precies mis ging bij Poels? “Ik had aan alles gedacht en vergat in de koers ook niet op tijd te eten en te drinken. En tóch ging het verkeerd. Dat kan gebeuren, dat hoort ook bij de sport”, lijkt de luxeknecht van Chris Froome ook niet te weten wat hij anders had kunnen doen.

Net als zijn kopman zal ook Poels nu zijn rust pakken en toewerken naar het volgende seizoen. “Het is mooi geweest, net als de uitslag van dit wereldkampioenschap. Valverde vind ik een prima kampioen”, aldus Poels.

RIDE Magazine
72 Reacties
Sorteer op:
1 oktober 2018 21:55
Poels heeft giro en tour gereden. Bij dumoulin zegt iedereen hoe bijzonder dat is maar als Poels twee maanden later (ondanks winst tussendoor in Engeland) moe begint te worden is het mentaal.
Ik denk dat Poels trouwens eens zou moeten pieken naar Italiaanse najaar. Vaak al best koud en dat lijkt hem te liggen.
2 oktober 2018 05:14
Welke Sky renner heeft trouwens een verdienstelijk WK gereden ?
    2 oktober 2018 08:10
    Moscon? Geoghegan Hart reed ook wel goed.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.