Wout van Aert heerst in vernieuwde Koppenbergcross
foto: © Orange Pictures - Sportfoto
dinsdag 1 november 2016 om 16:07

Wout van Aert heerst in vernieuwde Koppenbergcross

Wout van Aert heeft voor het derde jaar op rij de Koppenbergcross naar zijn hand gezet. De jonge wereldkampioen was op de vernieuwde omloop wederom ongenaakbaar. Kevin Pauwels werd veertig seconden later tweede, voor Lars van der Haar. Nederlands kampioen Mathieu van der Poel kende een off-day en viel buiten de top-10.

Kritiek op vernieuwe omloop
Vooraf uitten zowat alle tenoren hun kritiek op de vernieuwde omloop van de Koppenbergcross, met zowel start als finish op de legendarische kasseien van de Bult van Melden. Kersvers Europees kampioen Toon Aerts trok zich van alle heisa niets aan en nam de snelste start. Topfavorieten Wout van Aert en Mathieu van der Poel reden toen nog niet binnen de eerste tien.

In ronde twee pakte wereldkampioen Van Aert uit met een eerste stevige versnelling op de flanken van de Koppenberg. In eerste instantie waren enkel Toon Aerts en Klaas Vantornout in staat om zijn wiel te houden, maar onder impuls van Van der Poel maakten niet veel later ook Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar de sprong naar voren.

Van der Poel stort in
Twee rondjes later deed Van Aert dat nummertje nog eens over. Ditmaal was Van der Poel, die plots volledig stilstond, verrassend het kind van de rekening. Ook voor Van der Haar en het drietal van Marlux-Napoleon Games lag het tempo te hoog. Enkel Europees kampioen Aerts bleef dus aan boord bij een indrukwekkende Van Aert. Niet voor lang, zo bleek, want halfweg was Van Aert alleen.

Achter Van Aert vormde zich een groepje dat zou strijden voor plek twee, met daarbij Aerts, Van der Haar, het Marlux-trio en Van Aerts ploegmaat Jens Adams. Opvallende afwezige was wederom Nederlands kampioen Van der Poel, die duidelijk kampte met een off-day en al snel meer dan een minuut moest toegeven op de eenzame leider. Aan de finish bedroeg zijn achterstand zelfs meer dan drie minuten.

Geen maat op Van Aert
Daar trok Van Aert zich uiteraard niets van aan. De wereldkampioen was wél in zijn dagje en moest in de slotronde zelfs niet meer voluit gaan. In de achtergrond wisten Pauwels en Van der Haar zich nog te onderscheiden. Van der Haar finishte op plek drie, zijn eerste podiumplek in een klassementscross dit seizoen.

DVV Verzekeringen Trofee 2016-2017
Uitslag manche 2: Oudenaarde

1. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
2. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
3. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
4. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
5. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games)
6. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
7. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea)
8. flag-be Jens Adams (Crelan-Vastgoedservice)
9. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
10. flag-cz Michael Boros (ERA-Circus)

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
1 november 2016 23:28
Dit zou net VDPoel beter moeten liggen dan Van Aert.
Allicht wat ziek aan het worden. Dat zweten sprak boekdelen... Of een complete offday door net wat minder basis door zijn perikelen.
De crossen tot nu toe wijzen uit dat ze echt overal aan elkaar gewaagd zijn, en VDPoel zelfs de betere.
2 november 2016 00:23
Folklore...
2 november 2016 12:12
@vdv
Een renner met griep of lichte bronchi zou nooit mogen starten en stop aub met je ophitsend gezwam.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.