Wout van Aert komt ten val tijdens tweede rit Tour of Norway, maar kan weg vervolgen
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 16:50

Wout van Aert komt ten val tijdens tweede rit Tour of Norway, maar kan weg vervolgen

Wout van Aert is ten val gekomen tijdens de tweede etappe van de Tour of Norway. De renner van Visma | Lease a Bike had een bebloede elleboog, maar leek voor de rest niet al te erg gehavend. Hij kon zijn weg dan ook vervolgen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert reed op zo’n 45 kilometer van de streep plots achter het peloton, tussen de wagens. Aan zijn bebloede elleboog was te zien dat de Belg onderuit was gegaan. Op de rest van zijn lichaam waren geen schaafwonden te zien.

Inmiddels heeft Visma | Lease a Bike op sociale media laten weten dat Van Aert en zijn ploeggenoot Menno Huising betrokken waren bij een ‘kleine valpartij’. “Gelukkig zijn ze oké en kunnen ze hun koers voortzetten”, schrijft de Nederlandse ploeg.

Rentree
Van Aert maakt in de Tour of Norway zijn rentree in het peloton na bijna twee maanden afwezigheid. Hij moest dit voorjaar onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix overslaan, nadat hij hard ten val kwam in Dwars door Vlaanderen. De 29-jarige renner brak daarbij zijn sleutelbeen, zeven ribben en zijn borstbeen. In de eerste etappe van de Tour of Norway kwam hij als 62ste over de streep, op bijna drie minuten van ritwinnaar Thibau Nys.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.