zaterdag 1 juli 2023 om 13:20

Wout van Aert verwacht dat gemengd gezelschap strijdt om eerste geel: “Moeilijk te voorspellen”

Video Wie gaan strijden om de zege in de eerste etappe van de Tour de France, de lichtgewichten of de puncheurs? Wout van Aert vindt het moeilijk te voorspelen. “Waarschijnlijk wordt het een mix”, zegt hij voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert verwacht een ‘superzware wedstrijd’ op de eerste dag van de Tour de Tour de France. “Het zal lastig zijn onderweg. Voor een renner als ik is het bepalend hoe lastig het gaat zijn onderweg of het mogelijk is om de laatste klim te overleven.

De kopman van Jumbo-Visma verwacht dus een ‘mix’ tussen lichtgewichten en puncheurs. “Het is vooraf moeilijk te voorspellen. Die ene inspanning kunnen renners als ik ook wel aan, maar het zijn meer dan drieduizend hoogtemeters. Daar zit het verschil in.”

Vrijdag, bij het verkennen van de openingsrit, pakte Van Aert de Strava-KOM neer op de Côte de Pike (2,2 km aan 9,9%), de scherprechter van zaterdag. “Ik heb altijd een harde training nodig de dag voor de koers. We waren van plan om het parcours te verkennen, dus het kwam goed uit om op het parcours eens mijn benen te testen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.