Wout van Aert voelt zich geen onverdiende wereldkampioen na nieuwe nederlagen
foto: WielerFlits / Niels Bastiaens
maandag 6 februari 2017 om 09:46

Wout van Aert voelt zich geen onverdiende wereldkampioen na nieuwe nederlagen

Het is Wout van Aert nog niet gelukt te zegevieren in zijn nieuwe wereldkampioenentrui. De Belg was afgelopen week in drie crossen niet opgewassen tegen Mathieu van der Poel. En dat is niet prettig, bekende een ontgoochelde Van Aert tegenover Het Nieuwsblad.

“Of dat frustrerend is? Nee, zo zijn er dit jaar al meer weekends geweest. Dit was het weekend van de irritante bochtjes en dat ligt Mathieu gewoon beter. Ik was vergeten hoe slecht ik die neem. In Hoogstraten verkoos ik bovendien om niet over de balkjes te springen. Dat is mijn keuze. Het is ook een werkpunt naar volgend seizoen toe, net als die bochtjes.”

Van der Poel was afgelopen week de beste in Maldegem, Lille en Hoogstraten. In Maldegem viel van Van Aert zelfs buiten het podium (vierde), in Lille en Hoogstraten finishte hij net achter Van der Poel als tweede.

“Ik ben geen onverdiende wereldkampioen. Ik vind het jammer dat er de voorbije week enorm is gefocust op die bandenkeuze en de lekke banden. Hadden we die tubes zwart geverfd, er zou geen haan naar hebben gekraaid. Maar wie de moeite doet om de rondetijden van vorige week te bekijken, zal zien dat mijn twee laatste rondes sneller waren dan de snelste ronde van Mathieu. Of al die verhalen afbreuk doen aan mijn titel? Het maakt mij niet veel uit. Ik draag momenteel een witte trui en dat is voor mij het enige dat telt.”

RIDE Magazine
73 Reacties
Sorteer op:
6 februari 2017 12:49
Wat een ongelooflijk domme vraag van die journalist. Wat moet hij daarop antwoorden? "Nee, ik verdien het niet, want ik heb de banden van Mathieu eigenhandig lek gestoken"? Moet vervelend zijn als ze daar op blijven terugkomen.
6 februari 2017 12:54
Onderschat ook niet dan Van Aert tegen de Vlaamse publieke opinie moet opboksen, en die is meer dan eens uiterst kritisch. Behalve Wuyts dan. Ik snap dat die strijd enorm veel frustratie oplevert. Van der Poel heeft het wat dat betreft wat rustiger
6 februari 2017 12:59
Goede reactie van Ab Normaal, die voor mij helemaal de lading dekt.
6 februari 2017 13:19
@mitch
Dat is in Nederland niet anders, waarschijnlijk nog erger. Maar het voordeel voor VDP is dat hij hier niet zo bekend is, dus valt de kritiek ook mee.
6 februari 2017 13:22
Goed interview van Van Aert, niet evident wanneer je zo een domme vraag voorgeschoteld krijgt. Het typeert hem dat hij weet op welke vlakken hij tekortkomt en dat hij eraan blijft werken.
6 februari 2017 13:30
Als ik van Aert was zou ik mij verder om echt niks meer druk maken. Who cares wie de verdiende winnaar zou zijn geweest? Hij rijdt nog een extra seizoen met de regenboog trui rond, niemand anders. Over 10 jaar als iemand op wikipedia even door de wereld kampioenen van de afgelopen jaren scrollt zie je in ieder geval 2x Van Aert staan. Niemand zal er om malen hoe die titels tot stand zijn gekomen.
6 februari 2017 13:31
De vragen van sportjournalisten ontstijgen vaak het niveau zwakzinnig nauwelijks. Dit is daar een goed voorbeeld van. Natuurlijk verdient hij het en natuurlijk moet hij aardig zijn tegen de pers, imago is alles. Maar wat mij betreft mogen sporters wat vaker, zoals Zlatan Ibrahimovic, de journalist een beetje schofferen. Of in ieder geval de journalist uitdagen om eens een zinnige vraag te stellen.
6 februari 2017 14:12
@Baukema
Wat mij betreft ook, maar het wielrennen is een compleet andere wereld dan het voetbal. Renners zijn soms bijna de persoonlijke uithangborden van een sponsor. Alles staat of valt met imago voor zo'n sponsor. Gevolg daarvan is dan ook dat het praktisch onmogelijk is om buiten de lijntjes te kleuren.

Kijk naar Sagan. Een flapuit en billenknijper omgeturnd tot de ideale schoonzoon.
6 februari 2017 14:16
Niels Albert was het slimste !!!
6 februari 2017 14:30
Je hebt onterecht gewonnen, als je vals hebt gespeeld of op een andere onrechtmatige manier hebt gewonnen. Dat is niet het geval (aangenomen dat NIels Albert geen spijkertjes of punaises heeft gestrooid), dus dan heeft WvA niet onterecht gewonnen.
6 februari 2017 15:25
Pff een winnaar is altijd terecht. Valsspelers daargelaten.

Maar wat een frustratie Wout. Het zit je schijnbaar erg diep. Hopenlijk volgend seizoen geen 'irritante' bochtjes en balkjes meer en rijd je niet alleen de laatste twee rondes sneller.

Jammer zon gefrustreerde kampioen.
6 februari 2017 17:17
@Wheely
Wauw. Maar, ananas nektar, really? :o

Van Aert beseft natuurlijk dondersgoed dat dit de WK-titel van Albert is. Als je dan vervolgens keer op keer geklopt wordt, gaat dat wringen.
6 februari 2017 17:29
https://youtu.be/rUGNKwcbbDw I just leave it here..
6 februari 2017 17:36
@hongerklopje: heb dat motortjesgeneuzel altijd als nonsens beschouwd, maar nu begin ik toch een heel klein beetje te twijfelen. Kan toch niet waar zijn?
6 februari 2017 17:45
Zijn jullie nu echt serieus? Als Van Aert een motor had dan was VdP volkomen kansloos.
6 februari 2017 18:27
Zou ook heel logisch zijn om je motor aan te zetten terwijl je aan het lopen bent.
6 februari 2017 18:39
Ik hoop en wens dat het klinklare onzin is. Maar ik zie vier fragmenten waar iets vreemds aan de hand lijkt. Vooral het eerste fragment: hij (is het Van Aert wel?) staat een moment stil in de modder, bergop, en toch draait het wiel. De rest zijn twijfelgevallen, het Fiuggi-fragment heeft al een logische verklaring, maar dat eerste fragment? Ik weet eerlijk gezet niet meer wat ik moet geloven in deze tijd van manipulatie, nepnieuws en alternative facts. Dat is wat ik wil zeggen: ik weet het echt niet, ik zeg alleen wat ik zie.
6 februari 2017 18:50
ik vind dat laatste fragment toch ook vreemd ogen
6 februari 2017 18:51
Wat zeggen onze zuiderburen?
6 februari 2017 18:53
Ik zie ook steeds iets vreemd aan die filmkes, dat zijn wielen reageren op een pedaalslag... Zoek eerst eens naar deftige filmpjes, en dan kan je duidelijk zien wat er gebeurt! En als Wout een motor heeft, dan Mathieu toch wel 2.
6 februari 2017 18:56
@lorenzvg zo goed en boven de rest uitstekend was van Aert niet bij de jeugd ten opzichte van zijn landgenoten. Nu steekt hij vaak ver boven de Belgen uit. Alleen vdp kan hem echt aan. Das toch op zn minst opvallend?
6 februari 2017 19:05
Ik zou niet van mn stoel vallen mocht blijken dat Van Aert met een motor rijdt. Maar hoe verklaren we dan dat Mat hem er keer op keer oplegt?
6 februari 2017 19:08
@Fritsdesjeux?
Ja dus? En Valverde was al van in de jeugd een gigatalent.
6 februari 2017 19:20
Mathieu laat elk jaar zijn knieën opvoeren...
6 februari 2017 19:26
Beetje flauw allemaal. Een wk gaat nu eenmaal niet over wie heel het jaar het best is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.