David van der Poel, Thomas, Valverde, Leleivytė, Ronde van Schotland
foto: PhotoPress.be (archief)
zaterdag 6 oktober 2018 om 20:30

David van der Poel, Thomas, Valverde, Leleivytė, Ronde van Schotland

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer aandacht voor de zege van David van der Poel en de eerste namen voor het Saitama Criterium.

Derde zege Van der Poel

David van der Poel is goed vertrokken in het veldritseizoen 2018-2019. Onze 26-jarige landgenoot won eerder deze maand al de Zwitserse veldritten in Baden en Illnau. Daar heeft hij zaterdagmiddag de C2-cross in het Franse Lutterbach aan toegevoegd. Hij kwam solo aan. Frans kampioen Steve Chainel en Fabien Canal flankeerden de renner van Corendon-Circus op het podium. De oudste zoon van Adrie van der Poel zag eerder op de middag zijn broertje Mathieu de Berencross in Meulebeke winnen.


Thomas en Valverde naar Japan

Geraint Thomas en Alejandro Valverde reizen komende maand af naar Japan voor hun deelname aan het Saitama Criterium, dat sinds 2013 jaarlijks wordt georganiseerd door de ASO. Daarmee heeft het event zowel de winnaar van de Tour de France als de wereldkampioen aan de start. Ook onder anderen Vincenzo Nibali, Marcel Kittel, Alexander Kristoff en Europees kampioen Matteo Trentin staan 4 november aan het vertrek. Vorig jaar schreef Mark Cavendish het criterium op zijn naam.


Leleivytė wint Emilia voor vrouwen

Rasa Leleivytė heeft de Giro dell’Emilia voor vrouwen gewonnen. De 30-jarige Litouws kampioene van Aromitalia Vaiano was op de beklimming naar San Luca – die de vrouwen slechts één keer bedwongen – de sterkste. Ze liet Arlenis Sierra (Astana) en Cecilie Uttrup Ludwig (Cérvelo-Bigla) achter zich. Janneke Ensing (Alé Cipollini) was op de dertiende plek de beste Nederlandse.


Ronde van Schotland in het leven geroepen

In 2019 staat er een nieuwe 2.1-vrouwenkoers op de UCI-kalender. Zeus Sports organiseert dan namelijk van 9 tot en met 11 augustus de Ronde van Schotland. Naast een wedstrijd voor profs, organiseert het bedrijf ook evenementen voor recreanten. Details van de koers zijn nog niet bekend. Zeus Sports-directeur Darren Clayton wil met zijn evenement het vrouwen wielrennen mondiaal nog meer op de kaart zetten. “En waar kan dat beter dan in het Schotse landschap”, vraagt hij zich af bij CyclingWeekly.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
6 oktober 2018 13:15
Dat Thomas de Tour heeft gewonnen vind ik nog altijd absurd...
    6 oktober 2018 17:24
    Wat heeft dit nu weer met dit bericht te maken?
    Meer bijzonder is dat hij start terwijl gestopt was dit seizoen. Of zou dit net zoiets zijn als die mentale kwestie waarom Dumoulin en poels wel een wk kunnen rijden en froome en thomas niet. Begint voor hen het seizoen dan ook gewoon eerder direct na het wk ipv januari down under
    7 oktober 2018 00:52
    Criterium is geen wedstrijd maar show. Blijft moeilijk kennelijk
6 oktober 2018 13:22
Kittel ook aan de start daar in het criterium, die had toch zijn seizoen al beëindigd? Of heeft hij geen zin/doel meer in de koersen dit jaar, maar nog wel even flink z'n zakken vullen met een (waarschijnlijk) hoge start premie....
    6 oktober 2018 13:29
    Thomas had zijn seizoen ook al afgesloten
6 oktober 2018 18:17
Zoete lieve Gerritje meen je wat dit opbrengt aan stuivers dat wil je niet weten.
6 oktober 2018 18:24
Dubbel Nederlands succes in Lutterbach,Denise Betsema wint bij de dames.
6 oktober 2018 19:16
De broertjes van der Poel zijn lekker bezig.
    6 oktober 2018 21:28
    Ze hebben eveneens redelijk identieke knarren die duidelijk gevormd zijn door het cultureel en mentaal opgroeien in het mooie Vlaanderen. Dat doet wat met je.
6 oktober 2018 19:21
Evenepoel pas tweede in zijn eerste juniorenkoers na het WK. Het gaat al bergaf met die jongen ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.