Laura Verdonschot: “De Kuil van Zonhoven is het strand van Sint-Anneke niet”
©Photopress.be
zaterdag 15 december 2018 om 17:23

Laura Verdonschot: “De Kuil van Zonhoven is het strand van Sint-Anneke niet”

Laura Verdonschot (3de) stond in Antwerpen voor het eerst dit seizoen op het podium van een klassementscross. “Tegen Denise Betsema was niets te doen. Maar mits een betere start zat er voor mij misschien wel iets meer in.” Morgen rijdt de Limburgse voor eigen volk in Zonhoven.

Nu dat haar weekend al niet meer stuk kan, begint Verdonschot haar verhaal in het perstentje op Linkeroever. “Ik ben zeer blij met deze podiumplaats. Het was afwachten hoe goed ik de stage had verteerd. Na Mol vertrok ik voor een weekje naar Mallorca waar vooral rustige duurtrainingen op het programma stonden. Ik werkte er amper op intensiteit. Maar ik had geluk dat het hier gevroren had, zodat er geen sprake was van modder. Dat maakte het iets minder lastig.”

De Limburgse miste wel deels haar start. “Waardoor het even duurde vooraleer ik voorin verscheen. En toen waren zowel Denise Betsema als Lucinda Brand al een eind weg. Nu, aan mijn Nederlandse ploeggenote leek mij hier bijzonder weinig te doen. Maar dat ik in de slotronde nog zo dicht bij Lucinda kom, betekent toch dat er misschien net iets meer in zat voor mij.”

Morgen Zonhoven
Verdonschot doet een goede zaak in het klassement van de DVV Trofee. Na vier van de acht manches schuift ze door naar plaats zeven, maar de achterstand op de nummer vier bedraagt minder dan een minuut. “Met dank aan een paar afwezigen vandaag”, vertelt ze. “Maar dit is het enige klassement waarin ik nog een iet of wat deftige eindranking kan nastreven. Daar wil ik dan ook op focussen.”

Toch hoopt ze ook morgen goed voor de dag te komen. De Superprestige-manche in Zonhoven is voor de Lommelse immers een thuiscross. “En ik hou van het zand, dus ben ik gemotiveerd. Al is de Kuil van Zonhoven uitlopen nog iets anders dan lopen op het – vlakke – strand. Daarom denk ik dat de wat oudere en vooral sterkere meisjes morgen meer kans maken. Puur op de kracht kom ik toch nog wat te kort.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.