Belgian Cycling biedt excuses aan voor misdragende ‘fans’
foto: Cor Vos
maandag 4 februari 2019 om 18:28

Belgian Cycling biedt excuses aan voor misdragende ‘fans’

De Belgische wielerbond Belgian Cycling heeft zich geëxcuseerd voor enkele misdragingen van toeschouwers tijdens het WK veldrijden. In het Deense Bogense werd wereldkampioen Mathieu van der Poel bekogeld met bier en werd een middelvinger opgestoken naar hem.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Belgian Cycling draagt de internationalisering van het veldrijden een warm hart toe”, schrijft de bond in een persbericht. “Net daarom is het jammer dat moest vastgesteld worden dat een aantal toeschouwers – gelukkig een absolute minderheid – het daar blijkbaar moeilijk mee heeft. Niemand, ook de Belgische delegatie niet, is gebaat met onsportief en kwetsend gedrag. Dat onze renners zondagmiddag na een correct verlopen sportieve strijd de duimen moesten leggen voor Mathieu van der Poel hoort bij de wetten van de sport.”

Het was druk in Bogense, met voornamelijk Belgische en Nederlandse fans die de reis naar de kustplaats hadden gemaakt voor het WK. “Het overgrote deel van de Belgische fans die naar Denemarken waren afgezakt maakten van het WK in Bogense een volksfeest. Het mag niet gebeuren dat enkelingen die unieke sfeer voor een stuk verpesten en Belgian Cycling wenst zich hiervoor te verontschuldigen”, is het duidelijk.

‘Het viel al bij al wel mee’
Mathieu van der Poel zelf merkte er niet veel van, zei hij tegen WielerFlits over de biergooiers. “Ja, in één bocht”, zei hij. “Ik dacht al dat onze pa dat gezien had. Dichtbij de materiaalpost. Maar ik weet niet hoe erg het was. Het was net een technisch stukje, waardoor ik heel gefocust was. Ik voelde een paar keer dat ik iets tegen mij kreeg. Maar het viel al bij al wel mee. Het was niet zoals in Heusden-Zolder drie jaar geleden. Dit was vooral een tof publiek.”

Wel zag Van der Poel na afloop een foto van een toeschouwer die zijn middelvinger opstak. Hij reageerde cynisch op social media: “Classy.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.