Alexander Kristoff: “Werd tijd dat ik ook eens een koers ging winnen”
foto: Cor Vos
zaterdag 16 februari 2019 om 13:39

Alexander Kristoff: “Werd tijd dat ik ook eens een koers ging winnen”

Alexander Kristoff veegde vandaag in de Tour of Oman de nul van de tabellen, nadat hij eerder dit seizoen zijn UAE-Team Emirates-ploegmaats Jasper Philipsen, Fernando Gaviria en Juan Sebastián Molano al zag winnen. In de Ronde van Valencia eindigde de sterke Noor al tweemaal in de top-5, maar winnen deed hij nog niet. Daar bracht hij vandaag verandering in.

Nog voor de eerste meter werd gereden in de openingsrit naar Suhar Corniche was al duidelijk dat de koers zou uitmonden in een massasprint. En zo gebeurde. Kristoff, met acht ritzeges recordhouder in de woestijnstaat, schoot opnieuw raak en boekte zo zijn eerste overwinning van het seizoen. Bryan Coquard eindigde op de tweede plaats, Nacer Bouhanni werd derde.

“Het ging in een lange, rechte lijn vandaag. Maar de afstand was niet lang, dus het tempo lag erg hoog”, blikte Kristoff terug na afloop. “Marco Marcato en Sven Erik Bystrøm deden een goede lead-out voor me en brachten me in de juiste positie. Het ging hard met de rugwind op het einde, ik zat bijna de hele sprint. Uiteindelijk timede ik mijn sprint goed.”

‘Dit geeft vertrouwen’
“Alle sprinters van onze ploeg zijn al vroeg in vorm, dus het werd tijd dat ik ook eens een koers zou winnen. Ik ben blij dat ik kon winnen, dit geeft vertrouwen. We hadden een goede start met Fernando Gaviria in San Juan, we wonnen ook al met Jasper Philipsen in de Tour Down Under; kortom, een goede start voor het team en ik ben blij dat ik nu ook mijn eerste koers kon winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.