Vincenzo Albanese beste vluchter in openingsrit Tour de l’Avenir
foto: Sirotti
zaterdag 20 augustus 2016 om 16:37

Vincenzo Albanese beste vluchter in openingsrit Tour de l’Avenir

Vincenzo Albanese heeft de openingsetappe van de Tour de l’Avenir op zijn naam geschreven. De 19-jarige Italiaan, die vanaf volgend seizoen uitkomt voor Bardiani-CSF, bleek de beste van een sterke kopgroep. Hij is automatisch ook de eerste leider.

Het was vandaag koers vanaf kilometer nul. De openingsfase van de etappe werd gekenmerkt door een spervuur aan demarrages. Er probeerden ook Nederlanders mee te zitten. Lennard Hofstede, die volgend jaar bij Giant-Alpecin rijdt, waagde een poging, maar hij werd vrij snel weer ingerekend. Het lukte Jan Maas en Peter Lenderink uiteindelijk wél om de vlucht van de dag te halen.

De twee Nederlanders maakten deel uit van een omvangrijke kopgroep, met daarbij enkele grote namen binnen de beloftenwereld. Halverwege de etappe  reden vijf renners weg uit deze ontsnapping: Amund Grøndahl Jansen (Noorwegen), Tao Geoghegan Hart (Groot-Brittannië), Vincenzo Albanese (Italië), Nathan Van Hooydonck (België) en Jan Tschernoster (Duitsland) lieten de rest achter en liepen vervolgens steeds verder uit. De Nederlanders hadden de slag gemist. Hetzelfde gold voor bekende namen als David Gaudu (volgend jaar FDJ) en Lennard Kämna (volgend jaar Giant-Alpecin).

De vijf vooraan werkten uitstekend samen. Op dertien kilometer van het einde hadden de leiders nog twee minuten en veertig seconden voorsprong op het peloton, dat de rest van de ontsnapping inmiddels had bijgehaald. Die voorsprong bleek meer dan genoeg. De koplopers mochten dus strijden om de etappezege. Albanase bleek vervolgens de beste vooraan. De Italiaan verwees Grøndahl Jansen en Van Hooydonck naar plaatsen twee en drie.

De Duitser Pascal Ackermannn, die een profcontract heeft getekend bij BORA-hansgrohe, won de pelotonsprint voor plaats zes.

Samenvatting eerste etappe

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2016 16:45
Ik dacht "doen er ook vrouwen mee? ". Blijkt zijn achternaam te zijn...
20 augustus 2016 16:51
+ 1 had hetzelfde
20 augustus 2016 16:56
Talentje hoor. Volgend jaar bij Bardiani. Won eerder dit jaar ook al in de Trofeo Matteotti voor vele profs
20 augustus 2016 17:00
Ik las dan weer 'Albanese vluchteling'. Ach, als het een groot talent is, zullen we vanzelf wel wennen aan deze naam.

Quote:
De Italiaan verwees Jansen en Van Hooydonck naar plaatsen twee en drie.

Wie was er nu tweede, Jansen of toch die Noor?

Verder klopt de ploegvermelding in de uitslag niet, want deze ronde wordt met landenploegen verreden.
20 augustus 2016 18:06
Wat een baas is Vicenzo nu al... Bardiani is prima als tussenstation, maar hij moet daar niet zolang blijven hangen als Colbrelli...

Edit ... De uitslag wordt 1 op 1 van Procyclingstats overgenomen, waarschijnlijk via een directe koppeling. En daar gaat t fout, aangezien procyclingstats de renners met hun sponsorploeg heeft opgeslagen en niet in een landenteam. Lastig hoor die ICT :-)
20 augustus 2016 20:36
Hier een betere uitslag. Eerste groep achtervolgers op 50s, klik. Vanaf plek 43 is het verlies 10s groter, dat minuutje staat wel in de PCS-uitslag.

Daar heet die Noor overigens dan weer wél Jansen ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.