Alpecin-Deceuninck moet in Parijs-Nice verder zonder Kaden Groves
foto: Cor Vos
donderdag 7 maart 2024 om 12:54

Alpecin-Deceuninck moet in Parijs-Nice verder zonder Kaden Groves

Kaden Groves zal vandaag niet meesprinten in Parijs-Nice. De rappe Australiër van Alpecin-Deceuninck besloot nog wel het startformulier te tekenen, maar gaf al op tijdens de neutralisatie.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De opgave van Groves komt niet als een donderslag bij heldere hemel, aangezien de coureur last heeft van fysieke malheur. “Kaden is niet helemaal fit, nadat hij zijn knie op training tegen zijn stuur heeft gestoten. Hierbij heeft hij een kneuzing opgelopen. Dit neemt meer tijd in beslag dan verwacht”, liet zijn ploeg woensdag al weten via sociale media.

Groves zal zeker niet te spreken zijn over zijn eerste koersweken van 2024. De snelle Aussie begon zijn seizoen in het Midden-Oosten met de UAE Tour, maar wist zich in deze ronde niet echt te mengen in het sprintgeweld. Zijn beste uitslag noteerde hij in de vijfde etappe: negende. In Parijs-Nice eindigde Groves als tiende in de openingsrit.

Groves is zeker niet de eerste grote naam die moet opgeven in Parijs-Nice. Michael Matthews, Marc Soler, Oliver Naesen en Arnaud De Lie gingen hem al voor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.