Armstrong: “Komende Tour een nachtmerrie voor Froome”
foto: Sirotti
donderdag 21 december 2017 om 13:21

Armstrong: “Komende Tour een nachtmerrie voor Froome”

Lance Armstrong heeft in zijn podcast uitgehaald naar de stereotypering rondom Chris Froome. De voor het leven geschorste Amerikaanse ex-Tourwinnaar vreest dat de Brit voor altijd last zal houden van zijn Salbutamol-zaak. Volgens Armstrong kan de zaak nog maanden aanslepen en komt Froome in een nachtmerrie terecht als hij komend jaar de Tour de France rijdt.

The Boss kan moeilijk leven met het snelle oordeel rondom Froome. “De wielersport lijkt wel het afvoerputje van de sportwereld. Ik ben daar zelf grotendeels schuldig aan, maar als ik kijk hoe Froome nu wordt aangepakt… Een dag later las ik in The New York Times een artikel en dat was the biggest bunch of bullshit I have ever read. Er werd gedaan alsof Froome een jerrycan vol EPO had genomen als ontbijt. Dat is totaal niet zoals het is. Dat is oneerlijk […] Juli gaat volgend seizoen enorm onprettig voor hem zijn. Ik weet precies hoe verschrikkelijk dat voelt. Er is niets grappigs aan.”

Volgens Armstrong, die gestript werd van zijn zeven zeges in de Tour, gaat deze puff-gate Froome de rest van zijn leven achtervolgen. “Froome zou via een eerlijk proces ook nog zijn kant van het verhaal moeten kunnen vertellen. Misschien wordt hij dan ook wel volledig vrijgesproken, maar desondanks zal zijn reputatie voor altijd aangetast blijven. Het kwaad is al grotendeels geschied. […] Ik snap niet waarom dit nieuws nu al is uitgelekt richting de media. Degene die het heeft gedaan, deed dat anoniem en dat gebeurt veel te vaak in onze sport. Dat is frustrerend.”

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
21 december 2017 13:31
Froome vrijspreken, geloof niet dat hij zelf de waarde kon uitrekenen die in zijn lijf zou terecht komen. Dat is anders dan als je een bloedzak erin gooit of wat tabletten slikt. Dokter en praatjesmaker Dave verantwoordelijk stellen.
21 december 2017 13:32
Geef deze man toch geen podium.
21 december 2017 13:32
Ik moest wel lachen om de "jerrycan met EPO bij het ontbijt"
21 december 2017 13:37
Waarom krijgt de man nog een podium om hier iets over te roepen? :/
21 december 2017 13:39
Als iemand recht van spreken heeft in dopingmaterie dan is het Armstrong wel....bakken ervaring....
21 december 2017 13:41
" Ik snap niet waarom dit nieuws nu al is uitgelekt richting de media. Degene die het heeft gedaan, deed dat anoniem en dat gebeurt veel te vaak in onze sport."

 Wat deed hij ook alweer met mensen die openlijk spraken over zijn dopinggebruik?
21 december 2017 13:42
Quote:
Waarom krijgt de man nog een podium om hier iets over te roepen? :/


Waarom klik jij dit open, lees jij dit, om vervolgens zo verontwaardigd te reageren?
21 december 2017 13:46
Afvoerputje van de sportwereld lmao
21 december 2017 13:47
@Edjahh
Omdat hij nog altijd "The Boss" is :)
21 december 2017 13:48
Omdat ergens iets van zeggen beter je gedachten uit dan negeren of ontwijken?
21 december 2017 13:55
Armstrong heeft een punt maar dit soort zaken kan je niet buiten de media houden.
De Fransen hebben al helemaal niks met Froome te maken en dat wordt nu nog erger.
21 december 2017 13:57
De HYPOCRIET
21 december 2017 14:30
Totaal irrelevant, zijn mening..
Hij heeft er trouwens weinig van begrepen..
21 december 2017 14:34
jammer dat LA geen levenslange media-schorsing heeft gekregen naast die andere levenslange schorsing.
21 december 2017 14:36
Armstrong slaat hier gewoon zinnige taal uit. Hij en Rasmussen zijn juist de betere duiders mijns inziens, hebben niks te verliezen.
21 december 2017 14:37
In september stelt WF de nieuwswaarde niet te zien als het gaat over van Moorsel/Peter Janssen. Maar in december moeten we het met totaal niet relevante lijstjes, polls en dit soort berichten doen.

En daar snap ik heel weinig van.
21 december 2017 14:46
Volgens mij snijden de opmerkingen van Armstrong meestal meer hout dan die van Eddy Merckx, hoewel dat ook weer niet zo heel moeilijk is. Froome is al niet populair in Frankrijk en zal nu tijdens de Tour door zowel de media als het publiek helemaal achtervolgd worden vanwege deze affaire, zelfs als hij van alle blaam zou worden gezuiverd.
21 december 2017 14:54
Quote:
Er werd gedaan alsof Froome een jerrycan vol EPO had genomen als ontbijt. Dat is totaal niet zoals het is. Dat is oneerlijk […] Juli gaat volgend seizoen enorm onprettig voor hem zijn. Ik weet precies hoe verschrikkelijk dat voelt. Er is niets grappigs aan.”


Wat bedoelt ie nou eigenlijk? Dat ie weet hoe het voelt om te winnen terwijl je keihard vals speelt? De beste man heeft geen koers meer gereden na zijn bekendmaking. Alle aantijgingen jegens hem waren achteraf gezien waar. In zijn kop vol leugens en bedrog kon hij waarschijnlijk de waarheid en onwaarheid niet meer uit elkaar houden. Waardoor beschuldigd worden in juli voelde alsof het onterecht was. Maar in retroperspectief weten we volgens mij wel beter.

Ik vind de hele demonisering van Armstrong al met al behoorlijk overdreven en onrechtvaardig. Maar wat mij betreft schiet ie nu door de verkeerde kant op.
21 december 2017 15:04
Vreemd dat een podcast van de heer Armstrong het waard is om een nieuwsartikel van te maken. Net zo vreemd vind ik het dat hij aanwezig is bij de komende ronde van Vlaanderen. Het zou beter zijn als de wielerwereld deze man links laat liggen.
21 december 2017 15:23
Als er nu iémand zijn veel te grote bek moet houden over deze materie...
21 december 2017 15:31
Al met al: Armstrong besteedt ruim 40 minuten aan het onderwerp met een aantal kritische vragen, een expert aan het woord en zinnige (en onzinnige "The biggest bunch of bullshit I have ever read") opmerkingen. Waarom zou je een tegengeluid van de ervaringsdeskundige links laten liggen?

@ hypocriet "ik ben daar zelf grotendeels schuldig aan, maar als ik kijk hoe Froome nu wordt aangepakt…" Tegendeel van hypocrisie toch?
21 december 2017 15:39
Die Armstrong gaat de goeie kant op, heerlijk om te zien en te horen. Learning is only possible in reflection ...
21 december 2017 15:45
Boogerd krijgt hier een podium, Van Moorsel een nieuwsbericht over het Leontienhuis en elke dag die God haar geeft. Waarom Armstrong dan niet?
21 december 2017 15:53
Klootje: +1
Wonderlijk dat WF uiterst terughoudend is bij vaderlandse dopingberichten en er maar op los publiceert bij buutenlanders....
Van de andere kant staat het WF natuurlijk vrij om over wat dan ook, en hoe dan ook te berichten. Net zoals het ons vrijstaat om dat al of niet te negeren.

Luisterend naar de hele podcast beschrijft LA wel zaken die echt relevant zijn. De debiel langdurige procedures zijn natuurlijk een gotspe, en de wielersport brengt zichzelf onnodig schade toe, door de grijze gebieden op medisch gebied zo groot te laten blijven. En dat nog even los van het totale gebrek aan discretie, wanneer een renner in dat grijze gebied valt. Noch schuldig, noch onschuldig maar in feite al publiekelijk veroordeeld.

Of Froome nu de fout is ingegaan of niet, (lees: volgens de huidige mores), stelt LA terecht dat dat niet terzake doet, want de (reputatie) schade is al toegebracht.
21 december 2017 15:54
Inderdaad, want iedereen hoort bij de 'grote wielerfamilie', ook de gevallen helden. Group hug !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.