Armstrong niet overtuigd van leiderskwaliteiten Cookson
vrijdag 12 juni 2015 om 12:04

Armstrong niet overtuigd van leiderskwaliteiten Cookson

Lance Armstrong heeft zijn twijfels geventileerd omtrent het functioneren van UCI-president Brian Cookson. Volgens de Amerikaan maakt Cookson zich druk om de verkeerde dingen en zou hij er goed aan doen om zich te richten op de misstanden in het wielrennen.

Armstrong sprak tegenover de Irish Times, als reactie op een uitlating van Cookson. Die noemde Armstrong ’totaal respectloos’, toen bleek dat de in onmin gevallen Texaan volgende maand een liefdadigheidsrit zal maken in Frankrijk. Het zogenaamde One Day Ahead-evenement is een initiatief van oud-voetballer Geoff Thomas en deze heeft Armstrong uitgenodigd om mee te doen, tot woede van Cookson.

Armstrong zelf had er wel het nodige over te zeggen. “Ik ben als die figuur in Harry Potter, waar niemand over mag spreken”, zei hij. “Voldemort? Alsof je z’n naam niet mag noemen. Ik ben degene waarvan iedereen graag doet alsof hij nooit geleefd heeft, maar dat gaat een keer ophouden. Het werkt niet en men is niet dom. We weten wat er is gebeurd. Ik heb m’n best gedaan om met iedereen in het reine te komen, meer kan ik niet doen.”

“Ik ken Brian Cookson niet en ik weet niet wat zijn visie is voor de sport”, vervolgde Armstrong. “Ik weet niet of hij er überhaupt eentje heeft. Maar wat ik wel weet, is dat hij wel wat belangrijkers heeft om zich over op te winden, dan een rit van Geoff en mijzelf in Frankrijk.”

“Jullie kunnen bepalen of hij het goed heeft gedaan, of hij hard genoeg is geweest voor Astana, of dat hij zijn beloftes is nagekomen. Genoeg mensen zullen vinden dat hij te soft is geweest, Cookson is niet goed in het neerhalen van mensen.”

RIDE Magazine
77 Reacties
Sorteer op:
12 juni 2015 13:04
@doomsday
Zoals uitgelgd is het niet met twee maten weten. Ja 80% van het vroegere peloton zat aan de dope. Dat is ook niet waarom hij weg moet blijven maar wel zijn manier van met mensen omgaan. Dreigen met rechtzaken en via andere wegen mensen hun leven kapot maken. Dat heeft een Zoetemelk of Merckx niet gedaan. Als je zo nobel band om je in te zetten voor een goed doel ga dan ook goed om met mensen. Het is dus niet alleen de dope maar ook zijn hele persoonlijkheid die ik kan missen als kiespijn.
12 juni 2015 13:04
Als Armstrong zegt dat hij de visie en de plannen van Cookson niet kent zegt dat alleen maar dat hij de visie en de plannen van Cookson die door Cookson voor de verkiezingen in 2013 op zijn site heeft gezet niet gelezen heeft. Het besluit om Astana niet te schorsen is genomen door de ethishe commissie van de UCI. Dit is zo gedaan omdat Cookson de UCI op een andere manier wil besturen dan zijn voorgangers. Als Armstrong op de fiets wil stappen voor het goede doel moet hij dat zelf weten, dat is zijn goed recht maar het is wel de vraag hoeveel mensen afzien van deelname omdat Armstrong meerijdt. Het risico dat dit evenement uitmondt in een pro-Armstrong demonstratie tegen zijn schorsing is groot en ongewenst en zal de aandacht kunnen opeisen ten koste van het goede doel.
12 juni 2015 13:05
@kk ben je opgeleid tot psycholoog of psychiater? anders heb je wat mij betreft 0 recht om zomaar iemand te diagnostiseren en te klassificeren als psychopaat.

@ iedereen die LA een eikel vind die niet terug moet keren in de wielersport. Ja hij mag wat mij betreft nooit meer een wedstrijd fietsen, ploeg steunen of wat dan ook. maar niet voor het goede doel iets mogen doen? damn wat zijn jullie bekrompen dat je niet kan accepteren dat iemand zich nu voor iets anders probeert in te zetten. Als dit al niet mag, dan kan hij zichzelf gelijk ophangen want dan is elke scheet een vorm van sport, niet dan? dan mag die vent niet meer leven. En dat is buitenproportioneel.

Hij boet voor zn daden, in tegenstelling tot veel gluiperds die er nog wel mee weg komen.(ja niet vrijwillig etc etc.) Maar hij moet ook verder kunnen leven. Een gevangene moet na het uitzitten van zn straf toch ook weer kunnen gaan werken?
12 juni 2015 13:06
Ik heb niet eens alle reacties gelezen, maar als hij tijdens een goed doel wedstrijd mee rijd waaraan ik mee zou doen ( of eventueel sponser), gaat de geldkraan (als ik geld zou hebben) en het goede doel gedachte weg.

Als goede doel zou ik niet met hem geassocieerd willen worden.

@ sepiroth dat hoort hij te weten als hij zijn normale verstand gebruikt.
12 juni 2015 13:12
De meeste dopingzondaars zetten een spuitje, infuusje of wat dan ook.
Dom, straffen met lange schorsingen etc etc...
Lance pakt het toch duidelijk nog breder aan, hij bedreigde, kocht om, en hakte als het moest in op het privéleven van familie en vrienden van personen die hem een strobreedte in de weg wilden leggen... die deed terroriseerde gewoonweg een groot aantal mensen en maakte hun leven tot een hel.
Met een traantje sorry zeggen bij Oprah is voor sommigen schijnbaar voldoende als ik het zo lees tussen de regels door.
Lance is een geval apart, een gevaarlijk eng mannetje, en mag daarom best harder/anders aangepast worden.
12 juni 2015 13:17
als Bruyneel in de VIP-tent tijdens de recordpoging van Wiggins gezellig een drankje mag drinken met McQuaid, Indurain en zijn andere vriendjes zie ik er geen probleem in dat Lance een rondje fietst voor de liefdadigheid
12 juni 2015 13:22
@Sephiroth: op basis van Armstrongs gedrag vind ik best dat je hem als leek op een forum kunt classificeren als psychopaat, of beter gezegd, als antisociale persoonlijkheid:

"Het DSM-IV definieert de antisociale persoonlijkheidsstoornis als een pervasief patroon van veronachtzaming en schending van de rechten van anderen dat zich openbaart vanaf het 16e levensjaar." Over het schenden van rechten van anderen kunnen enkele mensen uit zijn toenmalige omgeving wel meepraten.

- "Mensen met een antisociale persoonlijkheidsstoornis kunnen heel innemend en charmant zijn". Armstrong heeft lang heel veel mensen voor zich gewonnen en achter zich gekregen. Hij werd door velen als charismatisch gezien.

- "Berouw, empathie of schuldgevoel komt bij ASP-lijders niet of slechts in verminderde mate voor". Ik heb Armstrong nooit kunnen betrappen op oprecht berouw. Hij is weliswaar bij Oprah te biecht gegaan, maar nadat hij kort daarvoor nog een foto had gemaakt met zijn 7 gele truien, weet je wel hoeveel waarde we daar aan moeten hechten.

- "Een heel specifiek verschijnsel bij ASP is in bepaalde gevallen het ziekelijk liegen. Een patiënt kan een uitgebreid web van leugens vertellen om daar later zijn voordeel mee te kunnen doen". Behoeft weinig betoog. Veel antisociale persoonlijkheden dan trouwens in het wielrennen ;-)

Er wordt soms gesteld dat Armstrong te hard aangepakt is, als symboolpolitiek, omdat hij de grootste vis uit dat tijdperk was. Maar ik denk dat zijn gedrag veel meer invloed heeft gehad op zijn huidige pariastatus.
12 juni 2015 13:28
In het nieuwsoverzicht van WF van vandaag staat een opinie van een leeftijdsgenoot, ene Michael. Ploegleider van een pro conti clubje. Staat als spuitzetter, bloedbroeder, pillen en steroïden draaier met zijn poten midden in het wieler circus. En zo kennen we er nog wel een paar. Allemaal of betrapt of half biechters, en allemaal leugenaars. De mate waarin gezondigd werd doet er dan niet zo veel toe. De één voor het leven schorsen en de ander niet is met twee maten meten, punt. Als LA zich wil laten uitjouwen op een liefdadigheids rondje, en hij haalt er ook nog eens een paar muntjes voor op, ga je als boven de partijen staande voorzitter van een internationale sport unie toch niet zo staan piepen....
12 juni 2015 13:39
Armstrong mag dan wel de meest verachtelijke dingen gedaan hebben naast het gebruiken van doping, maar wie zegt dat hij daarin heel anders was dan vele anderen (ik noem de gevierde held Hinault). Als zijn gedag daarin strafbaar was hadden ze hem daar denk ik wel voor aangepakt, blijkbaar is het gebleven bij onbewijsbare irritante acties van Armstrong.

Je mag hem een lul vinden, je mag nooit meer naar hem willen kijken, je mag zijn naam nooit meer uitspreken. Maar omdat je hem een lul vind het daarom goed vinden dat hij harder gestraft wordt dan al die anderen is echt oneerlijk. Hoe laakbaar zijn gedrag ook is geweest heet was niet strafbaar en/of onreglementair blijkbaar en mag dus ook niet worden meegenomen in de strafmaat van de UCI of welke sportbond dan ook.

Laat hem lekker rijden en als je hem niet terug wilt bij de UCI evenementen zorg je dat hij daar gewoon niet naartoe komt. Maar volgens mij wordt het allemaal beter als je hem de kans geeft net als alle anderen te worden behandeld.
12 juni 2015 13:45
Cookson heeft het goed gedaan.
De grootste schurk die de sportwereld ooit heeft gekend moet kost wat kost geweerd worden uit het wielrennen.
12 juni 2015 13:47
Quote van EdEnd:
onbewijsbare irritante acties

Wat? USADA-rapport
Een greep uit de inhoudsopgave:
V. SCIENTIFIC EVIDENCE THAT CORROBORATES LANCE ARMSTRONG’S DOPING VIOLATIONS
VI. EVIDENCE OF ARMSTRONG’S EFFORTS TO SUPPRESS THE TRUTH ABOUT HIS ANTI-DOPING RULE VIOLATIONS
VII. THE EIGHT-YEAR STATUTE OF LIMITATIONS FOUND IN ARTICLE 17 OF THE
CODE WAS SUSPENDED BY MR. ARMSTRONG’S FRAUDULENT CONCEALMENT
OF HIS DOPING AND OTHER WRONGFUL ACTS
12 juni 2015 13:48
Alleen al het feit dat hij zich hier nog durft te laten zien betekent dat hij nog niets van zijn boevenpraktijken heeft geleerd
12 juni 2015 13:58
Quote “Cookson is niet goed in het neerhalen van mensen.”

Volgens mij is dat hartstikke goed gelukt bij Armstrong zelf en corrupte oude UCI-voorzitters.


Armstrong is gewoon een beetje (extreem) boos op Cookson omdat hij zijn carriere (met terugwerkende kracht en gewenste presidentschap) verwoest heeft.

Cookson is bezig met belangrijkere dingen en dit is één zin die Cookson heeft gezegd. Die is niet druk bezig met het weren van Armstrong.
12 juni 2015 14:40
Laten we een pyromaan uitnodigen als de brandweer nog aan het nablussen is.

Na het afgelopen halfjaar wielrennen Lance Armstrong in onze armen sluiten, dat is heel verstandig voor de sport. Tssk tssk.
12 juni 2015 15:00
Dat Armstrong publiciteit zoekt, moet hij zelf weten, daar kan de pers (en dus ook WF) niets aan doen. Waar we wel iets aan kunnen doen, is hem al of niet een platform bieden. Zullen we hem maar gewoon negeren? Wie zou er nog serieus interesse hebben in meningen van dit heerschap?
12 juni 2015 15:27
Verwacht dat LA bij deelnemen aan die fietstocht voor een goed doel aan den lijve zal ondervinden wat de maatschappelijke mening is over zijn deelname.
12 juni 2015 15:29
@ Klootje:
en Armstrong heeft iets te maken met het afgelopen halfjaar? ik ben het een keer niet met je eens.
12 juni 2015 15:31
Naar narcistisch mannetje, deze anti-sociale persoonlijkheid. Ook wel een psychopaat genoemd. Snapt nog altijd niet dat zijn tijdperk in het wielrennen OVER is. En natuurlijk raakt dit de UCI, hij rijdt een dag voor de Tour uit en maakt daarbij gebruik van alle publiciteit die dit mondiale evenement genereert, sterker hij zal negatieve publiciteit gaan genereren.

Volgens mij heeft Lance nog wel een portie karma tegoed. Ergens hoop ik dat er een hond gaat oversteken, tijdens zijn egotrip ritje...
12 juni 2015 15:37
Waar slaan al deze verschrikkelijke renners op? Zakarin heeft toch ook vroeger Doping gebruikt? Contador ook? Valverde ook? Boogerd ook?

Beste redactie: Dit hierboven is anti-supporteren..
12 juni 2015 16:00
@Daan
Laat ik het even uitleggen: je zit hier niet op een supporterswebsite, ook is het geen fanclub van een renner. Het is een wielerforum. Als daar een bericht over ene Armstrong op verschijnt waarin deze zich laatdunkend en negatief uitlaat over de huidige voorzitter van de UCI, is het logisch dat het reacties oproept. Wie wind zaait, zal storm oogsten, luidt niet voor niks het spreekwoord.

Als je alleen 'supporteren' van Armstrong wilt lezen, raad ik je aan lid te worden van zijn fanclub. Inmiddels is dat eenvoudig, wachtlijsten zijn er niet meer... ;)
12 juni 2015 16:05
Quote Armstrong:
"Cookson is niet goed in het neerhalen van mensen"

Inderdaad Lance, dat kun jij veel beter. Kwalletje.
12 juni 2015 16:11
Armstrong grootste imagoschade voor wielrennen ooit. Geloofwaardigheid wielrennen op dit moment zeer laag. Combinatie Armstrong + wielrennen zeer onverstandig.

Zo simpel is het. Wat valt daar aan uit te leggen?
Laat ik het omdraaien: waarom zou Armstrong wel weer welkom moeten zijn in het wielerwereldje? Wat is daar de grote winst van voor de wielersport? Of vinden jullie zijn eigen belang een groter goed dan de toekomst van de sport waar je zo van houdt?

Come on people.
12 juni 2015 16:20
@Daan, waar gaat die vergelijking over? Of vind je dat we pedofielen en winkeldieven ook dezelfde straffen moeten geven?
12 juni 2015 16:34
Denken dat Armstrong dit doet voor het goede doel is schattig en naïef. Of het goede doel moet LA zijn natuurlijk
12 juni 2015 16:39
Dus o.a. Bruyneel, Millar en McQuaid mochten in het Londense vélodrome gerust als VIPs een borreltje nemen, terwijl Wiggo om hen heen een werelduurrecord neerzette, Armstrong mag niet eens aan een toertocht meedoen.

Lachen man.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.