Armstrong niet overtuigd van leiderskwaliteiten Cookson
vrijdag 12 juni 2015 om 12:04

Armstrong niet overtuigd van leiderskwaliteiten Cookson

Lance Armstrong heeft zijn twijfels geventileerd omtrent het functioneren van UCI-president Brian Cookson. Volgens de Amerikaan maakt Cookson zich druk om de verkeerde dingen en zou hij er goed aan doen om zich te richten op de misstanden in het wielrennen.

Armstrong sprak tegenover de Irish Times, als reactie op een uitlating van Cookson. Die noemde Armstrong ’totaal respectloos’, toen bleek dat de in onmin gevallen Texaan volgende maand een liefdadigheidsrit zal maken in Frankrijk. Het zogenaamde One Day Ahead-evenement is een initiatief van oud-voetballer Geoff Thomas en deze heeft Armstrong uitgenodigd om mee te doen, tot woede van Cookson.

Armstrong zelf had er wel het nodige over te zeggen. “Ik ben als die figuur in Harry Potter, waar niemand over mag spreken”, zei hij. “Voldemort? Alsof je z’n naam niet mag noemen. Ik ben degene waarvan iedereen graag doet alsof hij nooit geleefd heeft, maar dat gaat een keer ophouden. Het werkt niet en men is niet dom. We weten wat er is gebeurd. Ik heb m’n best gedaan om met iedereen in het reine te komen, meer kan ik niet doen.”

“Ik ken Brian Cookson niet en ik weet niet wat zijn visie is voor de sport”, vervolgde Armstrong. “Ik weet niet of hij er überhaupt eentje heeft. Maar wat ik wel weet, is dat hij wel wat belangrijkers heeft om zich over op te winden, dan een rit van Geoff en mijzelf in Frankrijk.”

“Jullie kunnen bepalen of hij het goed heeft gedaan, of hij hard genoeg is geweest voor Astana, of dat hij zijn beloftes is nagekomen. Genoeg mensen zullen vinden dat hij te soft is geweest, Cookson is niet goed in het neerhalen van mensen.”

RIDE Magazine
77 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2015 17:24
@kk, is het feit dat ze hem vragen voor die benefitkoers niet een antwoord op je vraag, wat hij toevoegt? Blijkbaar vinden zij hem wel geschikt. Dat jij dat niet vind, dat kan. Net als dat de Giro een ode aan Pantani bracht, daar waren ook tegenstanders voor.

Misschien moet je ook even wat verder kijken, heeft Armstrong dit allemaal alleen gedaan? Is al het kwaad op Armstrong terug te brengen? Of, zoals @albertooo al aangaf, was het ook de omgeving die hem hielp? Hielpen mensen hem niet op die plek te komen en te blijven? en profiteerden ook niet heel veel mensen van hem?

Ik vind het allemaal erg makkelijk om Armstrong overal de schuld van te geven.

Oreilly was zonder Armstrong ook een nobody geweest. Walsh? Dé man die Armstrong durfde aan te pakken? De man die een jaar bij Sky mocht rondlopen? Betsy Andreu? de vrouw die door Armstrong... Oh wacht even, zij kon al niks. Kimmage? De journalist van de NY times, vooral bekend door zijn uitspraken jegens Armstrong ?

Die hele teloorgang van Armstrong heeft zon driedubbele lading, waar je Armstrong nooit alleen schuldig voor kan stellen. Dat het wielrennen nog steeds in een crisis is, laat wel weer blijken dat er nog steeds structurele dingen mis zijn.

Maar blijkbaar willen veel mensen één zondebok. Ik vind dat wat kortzichtig, als nog steeds gros van de dopingzondaars worden aanbeden en rustig rondlopen binnen de koers. En niet fair tov Armstrong.
13 juni 2015 17:35
Ik stel Armstrong ook niet als schuldige van het hele dopingverhaal. Hij is wel misschien de grootste exponent van die tijd, maar je legt me zaken in de mond die ik niet zeg. Ik herhaal al meerdere keren dat dit over veel meer dan doping gaat. En dat Armstrong een symbool is geworden en daar ook wel naar gestraft is beaam ik volledig. Of dat terecht is of niet, daar heb ik het in ieder geval niet over gehad.

De eerste opmerking van je, daar heb je min of meer gelijk in. We zullen zien hoe hij ontvangen zal worden door het publiek, daar ben ik wel benieuwd naar.

Ehm het rijtje 'nobodies' die je opnoemt hebben echt meer verloren dan gewonnen door Armstrong, alleen bij Walsh zou je daar misschien nog over kunnen discussiëren. Paul Kimmage heeft nota bene zware gezondheidsproblemen gekregen door het hele verhaal en zijn carrière heeft nooit meer een doorstart kunnen maken. O'Reilly zie je huilend vertellen over deze tijd, Betsy Andreu gaat er half bij hyperventileren. Dikke vriendjes was hij met Franky, 5 jaar later heeft hij er alles aan gedaan om hun huwelijk kapot te maken. Jij doet alsof het parasieten waren, gast het waren klokkenluiders! Heel rare manier van denken. Alsof ze zaten te wachten op de ellende van Armstrong, en daarmee hun eigen leven/loopbaan een kickstart hebben gegeven. Die zijn verguisd door het klapvee wat in de jaren '90 massaal achter het sprookje Armstrong ging staan. Toen kon je het al zien en snappen, met een beetje achtergrond-info, mensenkennis en inschattingsvermogen.

Greg Lemond had Armstrong ook als boost voor zijn carrière nodig? En de vrouw van Lemond, het mediageile mens, al helemaal.

ik snap hier echt helemaal niets van.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.