Avonturier Ruben Apers kent zijn (opvallende) uitdagingen voor 2024
Foto: Cor Vos
vrijdag 8 december 2023 om 08:05

Avonturier Ruben Apers kent zijn (opvallende) uitdagingen voor 2024

Het is Ruben Apers niet meer gelukt om een profploeg te vinden voor volgend seizoen. Dus nam de 25-jarige avonturier het heft zelf in handen. Apers trok naar Australië, waar hij zich voorbereidt op een Amerikaans avontuur in 2024.

Apers ontpopte zich tijdens zijn drie jaar als profrenner bij Flanders-Baloise als hardrijder en aanvaller, maar een afwerker was er niet meteen aan hem verloren gegaan. Het bleek een bijna onmogelijke opdracht om een nieuwe ploeg te vinden op het hoogste niveau.

Maar Apers ontdekte aan het einde van het jaar wel een nieuwe liefde. De Waaslander pikte het EK en BK gravel in Oud-Heverlee mee, en dat bracht hem op ideeën. “Misschien koop ik met mijn laatste geld wel een gravelbike om mee op avontuur te trekken en coole dingen te doen in de wereld. Voor wilde avonturen ben ik altijd te vinden, maar dat is nog een ver plan. Wat mijn punt is: ik fiets nog enorm graag en wil er gewoon mijn levensstijl van blijven maken. Op welke manier dan ook”, zei Apers begin oktober.

En kijk, een tweetal maanden later blijkt dat Apers woord heeft gehouden. Hij trok naar het verre Australië, waar hij de eindejaarsperiode bij zijn vriendin en UAE-renster Lauren Perry doorbrengt. “Mezelf goed amuseren op de fiets, eigenlijk komt mijn avontuur daar op neer”, vertelt hij aan WielerFlits.

Voor volgend jaar heeft hij alvast een plan opgemaakt. “Een ploeg heb ik niet meer gevonden”, zegt Apers, die wel bij Tour de Tietema-Unibet solliciteerde. “Dus ga ik verder als privateer met gravelwedstrijden en criteriums in de Verenigde Staten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.