BORA-hansgrohe ontkent transfer Cian Uijtdebroeks: “Hij zal volgend seizoen nog voor ons rijden”
zaterdag 9 december 2023 om 18:51

BORA-hansgrohe ontkent transfer Cian Uijtdebroeks: “Hij zal volgend seizoen nog voor ons rijden”

BORA-hansgrohe heeft met een statement gereageerd op de transfer van Cian Uijtdebroeks naar Jumbo-Visma. Het Duitse WorldTeam ontkent de transfer en laat weten dat Uijtdebroeks ‘ook volgend seizoen deel van het team zal blijven.’

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zaterdagnamiddag maakte Jumbo-Visma zelf bekend dat Uijtdebroeks vanaf 2024 voor de Nederlandse ploeg in actie zal komen, ondanks dat hij nog een lopend contract heeft bij BORA-hansgrohe. De Belg heeft bij Jumbo-Visma een contract getekend tot het einde van 2027.

“Ik ben zeer verheugd om bij Visma | Lease a Bike te tekenen. Ze hebben de afgelopen jaren bewezen een toonaangevende ploeg te zijn. Het is een eer om te leren van jongens als Jonas, Wout en Sepp. Ik kijk ernaar uit om te beginnen”, liet Uijtdebroeks weten via Jumbo-Visma.

Enkele uren later komt BORA-hansgrohe echter met een verrassend statement naar buiten. “Cian is en zal een lid van BORA-hansgrohe blijven in het volgende seizoen. Hij is contractueel verbonden aan ons tot 31 december 2024”, reageert het team van CEO Ralph Denk fel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.