Cavendish: “Kom niet naar de Tour om eerder af te stappen”
Cavendish heeft nog wel even nodig om Eddy Merckx te evenaren - foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
zaterdag 2 juli 2016 om 11:46

Cavendish: “Kom niet naar de Tour om eerder af te stappen”

Mark Cavendish moet Dimension Data helpen aan zeges in de massasprints, maar de Brit lijkt met zijn hoofd allang bij de Olympische baanwedstrijden in Rio de Janeiro te zijn. “Ik heb een totaal andere opbouw van mijn seizoen gehad dan in andere jaren”, zegt Cav tegen NU.nl.

Geel geen concreet doel
Of hij de strijd aan kan gaan met eeuwige rivaal Marcel Kittel, is dus nog maar zeer de vraag. “Ik weet niet hoe de andere opbouw zal uitpakken; het kan het beste of het slechtste zijn wat ik ooit gedaan heb. Of ik geel wil pakken in de eerste rit? Dat is niet een doel wat ik per se nog een keer wil behalen in mijn loopbaan”, is de wereldkampioen van 2011 duidelijk. Cavendish boekte tot op heden 26 etappezeges in de Tour de France, maar wist zich nog nooit in de leiderstrui te rijden. De Brit heeft nog twee etappes nodig om Bernard Hinault te evenaren, die na Eddy Merckx (36 zeges) met 28 overwinningen tweede staat op de ranglijst met meest gewonnen ritten in de Tour.

Rio
Cavendish mikt in augustus op goud bij het Omnium op de baan, tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De vraag die iedereen zich hardop stelt is of de Manx Express wel de gehele drie weken volmaakt en Parijs haalt. “Ik kom niet naar de Tour met het idee om eerder af te stappen”, is hij daar duidelijk over. “Vorig jaar lag ik na de Tour een week ziek in bed, dat kan ik me nu met het oog op de Spelen niet permitteren. Maar de laatste etappe met finish op de Champs-Élysées is de belangrijkste dag van het jaar voor een sprinter, dus ik hoop voor mijn ploeg en voor mijn ploeggenoten Parijs te halen.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
2 juli 2016 11:50
Waarom is geel geen doel? Daar doe jr het toch voor, winnen en dan ook nog geel hebben.. Dat heb je toch liever dan 3 ritzeges?
2 juli 2016 11:53
Jaja, dat zei Kittel ook voorafgaand aan de Giro.
2 juli 2016 11:58
Niet af stappen maar ook niet week op bed willen liggen...eerste pijntjes in de bergen doet hem afstappen nu dit eenmaal in zijn hoofd zit
2 juli 2016 12:04
Tientje dat ie Parijs niet haalt.
2 juli 2016 12:04
Hij gaf elders aan in een interview dat hij na de tour vorig jaar afgepeigerd was en 4 dagen zijn bed niet uit kon komen, hetgeen hij nu met het oog op de OS niet kan gebruiken.
2 juli 2016 12:18
@Sammy

Nog eens 10 daarboven op dat hij in rit 5 al buiten de tijdslimiet gereden wordt door een ontketend Astana.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.