Chirurg: Degenkolb circa drie maanden aan de kant
Foto: Sirotti
dinsdag 26 januari 2016 om 13:05

Chirurg: Degenkolb circa drie maanden aan de kant

John Degenkolb komt vermoedelijk het hele voorjaar niet in actie. De chirurg die de Duitser opereerde verwacht dat de renner van Giant-Alpecin ongeveer drie maanden nodig zal hebben om te herstellen, laat hij weten aan het Spaanse persbureau EFE. Degenkolb won vorig jaar nog de voorjaarsklassiekers Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo.

Chirurg Pedro Cavadas, die de bijna drie uur durende operatie uitvoerde, zegt dat het herstel goed gaat, maar dat het wel de nodige tijd zal vergen. “Het duurt in theorie drie maanden voordat hij opnieuw de concurrentie aan kan gaan.” Volgens de arts duurt het genezingsproces wat langer dan bij gewone patiënten. “Hij wil niet alleen een normaal leven leiden, maar ook topsport bedrijven op het allerhoogste niveau.”

Giant-Alpecin heeft zelf nog geen tijd willen plakken op de periode die de bij het ongeluk betrokken renners nodig zullen hebben om te herstellen. De ploeg richt zich in eerste instantie op de gezondheid van de renners, voordat zal worden gekeken naar de sportieve gevolgen.

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
26 januari 2016 22:04
Allez Boonen, dit is jé kans op die 5de kassei. Just do it!
En laten we eerlijk zijn, die mannen hebben veel medeleven voor elkaar dus ga er maar flink vanuit dat ze, ondanks dat hij een concurrent is, dit zeer spijtig vinden.
De koers heeft strijd en duels nodig.

Zou 3 maanden herstel + vorm niet kloppen dan? Hij kan niet trainen nu. Je hebt enerzijds het herstellen van de blessures en ingrepen en anderzijds de trainingsarbeid die je mist. Dat wis je niet zomaar weg op 2 maanden.
26 januari 2016 22:28
Eerste focus moet zijn herstellen en die vinger hopelijk weer terug goed krijgen. Belangrijk voor een wielrenner! Hij mist de komende tijd zoveel trainingsarbeid, los van de energie die het herstel en eventuele infecties hem zullen kosten, dat hij kansloos is in de voorjaarsklassiers. Hij mist dan de inhoud en zal er na 180 km af gaan.

Spijtig maar beter richten op de Vuelta... Triest, had hem graag de oudjes (Cancellara, Boonen) klop zien geven in een rechtstreekse confrontatie. Big John, gaat nog sterker terug komen, op zeker!! :)
26 januari 2016 23:18
@moa ah op die manier, ja ik heb met 'bevestigen' toch een soort associatie met een renner die een leuk seizoen draait en dan het seizoen daarna gaat 'bevestigen'. Maar zo begrijp ik het :)
26 januari 2016 23:33
Hoezeer mijn sympathie en medeleven ook uitgaan naar deze vriendelijke klasbak en het dus jammer is dat hij niet voor RVV e/o PR kan gaan dit jaar, zie ik als bijkomend "voordeel" dat de twee afscheidnemende grote mannen Boonen en Cancellara wellicht dit alsnog passend kunnen doen met ieder hun grote wens.
27 januari 2016 16:33
Toch geef ik Sagan nu een grote kans om een monument te winnen. Dit zou mooi zijn als wereldkampioen.
28 januari 2016 14:22
Ik vind dit eigenlijk wel goed nieuws gezien de situatie. Blijkbaar is de operatie geslaagd en behoudt Degenkolb het gebruik van z'n vinger. Had veel vervelender af kunnen lopen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.