‘Cofidis heeft interesse in Lotto Soudal-renner Sylvain Moniquet’

maandag 2 mei 2022 om 17:50
‘Cofidis heeft interesse in Lotto Soudal-renner Sylvain Moniquet’

foto: Cor Vos

Sylvain Moniquet is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Lotto Soudal, maar aan het einde van het jaar loopt zijn contract af. Als we La Dernière Heure mogen geloven, heeft het Franse Cofidis interesse in de 24-jarige Waal.

Binnen het kamp van Lotto Soudal zijn ze meer dan tevreden over Moniquet en zijn geboekte progressie. “Niet alleen op fysiek vlak, maar ook op tactisch gebied. Hij kan nu beter een wedstrijd lezen en weet zich ook beter te plaatsen in een peloton. Verder gaat hij sneller bergaf”, is ploegleider Maxime Monfort lovend over de tweejaarsprof.

Lotto Soudal wil met andere woorden door met Moniquet, maar de ploeg van manager John Lelangue heeft concurrentie van Cofidis. De Franse formatie van Cédric Vasseur heeft zijn oog laten vallen op de renner, zo meldt La Dernière Heure. Cofidis ziet in Moniquet een ideale helper voor kopmannen Guillaume Martin en Ion Izagirre, maar zou bij de Franse ploeg ook de ruimte krijgen om zijn eigen ding te doen.

Moniquet kwam dit jaar al tot 26 koersdagen. In de Franse eendagskoers Classic Grand Besançon Doubs kwam hij als achtste over de streep en verder reed hij in de Faun-Ardèche Classic ook bij de eerste twintig. Vorig jaar reed hij met de Vuelta a España al zijn eerste grote ronde uit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone