Eenmansavontuur voor Diether Sweeck bij Kovéra
foto: Photopress
vrijdag 30 september 2022 om 19:07

Eenmansavontuur voor Diether Sweeck bij Kovéra

Diether Sweeck zal in het veldritseizoen 2022-2023 in dienst rijden van Kovéra Keukens. De Belgische veldrijder reed vorig jaar nog voor IKO-Crelan, maar gaat nu voor een eenmansavontuur. “Ik ben blij dat ik opnieuw op een gestructureerde manier de crosswinter kan afwerken.”

Kovéra Keukens zal zich een jaar engageren als sponsor voor Sweeck, die voorlopig de enige renner in de ploeg is. ‘Het is niet uitgesloten dat het project op termijn wordt uitgebreid, zowel qua renners als qua partners”, staat er te lezen in het persbericht van de ploeg.

Sweeck is zelf natuurlijk zeer tevreden met zijn nieuwe ploeg. “Ik ben blij dat ik na een minder seizoen opnieuw het veld in kan duiken en op een gestructureerde manier een crosswinter kan afwerken met de steun van een mooi Belgisch en meer bepaald Kempisch bedrijf. We kennen elkaar al langer, om nu op deze manier te gaan samenwerken is een mooie stap.”

Vorig jaar was niet het beste seizoen van Sweeck, zoals hij zelf aangaf. De 28-jarige crosser reed vijf keer top-10, maar slechts twee van die noteringen in de top-10 waren in een C1-cross. “Natuurlijk hoop ik beter te doen dan vorig jaar. Ik zal voornamelijk in België rijden en mik op enkele plaatsen bij de eerste tien in grote crossen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.