Etixx-Quick-Step moest weer achtervolgen: “Iedereen zat op het maximum”
foto: ASO / G. Demouveaux
zondag 27 maart 2016 om 19:08

Etixx-Quick-Step moest weer achtervolgen: “Iedereen zat op het maximum”

Etixx-Quick-Step zat in de finale met een sterk blok in het voorste peloton, maar had geen renner mee in de beslissende vlucht. De reacties na afloop klonken teleurgesteld. Tom Boonen zag wel dat het blok van de ploeg-Lefevere er stond, maar erkende dat de sterkste renners niet in het blauw reden.

“Net zoals vrijdag was het weer een enorm zware koers”, reageert Boonen bij Sporza. “We hebben de hele dag à bloc gezeten. In de finale reden de sterkste mannen weg. De achterkant van de Kemmel was echt een vieze klim. Het moment dat zij wegreden, loog er niet om. Ik kon daar niet rapper omhoog rijden”, aldus Tommeke, die Zdenek Stybar de aansluiting met de beslissende groep net niet zag maken. “Het zijn maar meters, maar wel belangrijke meters. Iedereen zat op het maximum van zijn kunnen.”

In de achtervolging zette de blauwe formatie alles op alles, maar kwam het niet dichterbij. “We hebben alles op Fernando Gaviria gezet. We kwamen gewoon niet terug. Daar moet je geen tekeningetje bij maken.”

Patrick Lefevere niet in paniek
“We moeten gewoon passen”, reageert ploegbaas Lefevere tegen Sporza. “We hebben onze verantwoordelijkheid genomen in de achtervolging, maar we moesten vaststellen dat we het gat niet toe kregen. Collectief doen we ons best, maar het lukt niet. Het is pijnlijk om dat toe te geven. We raken niet in paniek. Paniek is een slechte raadgever. We hebben nog twee weken, want na de Ronde komt er nog een koerske met de naam Roubaix”

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2016 19:13
Zo Tom heeft een spiegel gekocht.
27 maart 2016 19:26
Hoor boonen eigenlijk ieder interview meer over Roubaix dan over RvV.. Ben erg benieuwd hoe straks dat podium op de piste eruit gaat zien...
1,2,3 etixx-gewiss? (Flauw ik weet het)
27 maart 2016 19:30
Werd dat niet tijd, nu nog Wuyts, want die ziet op 50 km van de meet Tom Boonen glimlachen, terwijl deze toen helemaal niet in beeld was.
José de Cauwer heeft ook het Boonen virus, het wordt langzaam een farce.
Ook in de voor- en na beschouwing je hoort alleen de naam Boonen.
Ze hebben in Belgie nog niet in de gaten , dat het tijdperk Boonen voorbij is,
dese kan alleen nog bijdrage doen bij de belastingdienst.
27 maart 2016 19:39
Is het probleem niet bij Etixx dat ze niet 1 man aanstellen als absolute kopman? Het is nu steeds een beetje gokken.. Misschien Stybar, misschien Terpsta, misschien Vanderbergh mee in een groepje, of wachten op de sprint met Gaviria of hopen dat Boonen alsnog iets laat zien van zijn top tijd een paar jaar geleden.

Ze moete gewoon 1 man als absolute kopman aanstellen. En eerlijk gezegd denk ik dat dat Terpstra moet zijn, als je ziet hoe goed die rijdt. Of ben ik nu te chauvinistisch?
27 maart 2016 19:47
@ervee dat lijkt mij nu net fout. Ze hebben niemand die mee kan met Cancellara of Sagan. Anticiperen moeten ze doen. Net zoals Terpstra vorig jaar.
27 maart 2016 19:49
27 maart 2016 19:50
@ Boum

Ik heb daar eens opgelet en ik vind dat beide heren zich relatief genuanceerd over Boonen uitlaten. Hij blijft een van de betere Belgen in het voorjaar en het is een man met een gigantisch palmares. Hoorde De Cauwer een paar dagen geleden nog zeggen dat hij Boonen niet voor de winst zag meedoen: realisme?
27 maart 2016 19:52
@sebas
+1
Wat mij betreft zijn beiden stééds genuanceerd over Boonen.
27 maart 2016 20:00
Maar Boum ziet wel vaker de dingen
anders dan de werkelijkheid.
Boonen is wat mij betreft quasi altijd
heel eerlijk in zijn interviews.
Uiteraard zijn zijn beste jaren voorbij,
maar het is de beste Belgische(/Vlaamse) renner
van de laatste 15 jaar, dus enige opwinding t.o.v. Boonen is best te rechtvaardigen.
Er is niemand die meent dat Boonen zomaar eventjes
de RvV gaat winnen, die tijd is voorbij.
Maar goed, iedereen heeft recht
op zijn eigen mening.
27 maart 2016 20:01
Toch vind ik Terpstra sterk rijden. Zowel in de E3 als in Gent-Wevelgem. Maar beide keren zwak gepositioneerd bij de beslissende momenten waarbij het ook lijkt dat het voor andere Etixx mannen was deze koersen zoals een Stybar, Trentin en in extremis Gaviria. Alleen kwamen Stybar en Trentin net ietsje tekort op een ontketende Sagan en Kwiat en Cancellara en Vanmarcke.
Ik verwacht dat Terpstra de vooruitgeschoven man is voor Vlaanderen en Roubaix en ik zie hem daar ook meedoen voor de winst.
27 maart 2016 20:10
Edit redactie: Oeps, verkeerde woordkeuze. Is aangepast!
27 maart 2016 20:12
@Tokstar, ik erger me wel aan Wuyts ❤️ Etixx. Dat gebazel vooraf (in het journaal meen ik) waarin hij weer begon over laf koersen van andere ploegen in Harelbeke.
De herhaling toen Boonen bijna eraf waaide. Ergerlijk, maar goed. Mag De Cauwer graag horen spreken. Top duo wat mij betreft Schotte/De Cauwer in de Giro. Die zijn elkaar altijd heel snel zat.

ON: vond Tom realistisch voor de plop van de Belg. Kwamen tekort, uithuilen en opnieuw beginnen. Maar zoals hij zei: het was zo krankzinnig snel koers. Dat het peloton brak was na 60km(?), daarna was het tot de finish en-bloc.

Kortom: schitterende Gent-Wevelgem weer!
27 maart 2016 20:17
Terpstra moet gewoon de kopman worden, er is dit weekend 2 keer hard doorgereden. Terpstra is de enigste van Etixx die daarbij in de buurt komt!
27 maart 2016 20:18
Lijkt me gewoon een eerlijk verhaal all-over.

Terpstra en Stybar zijn de beste renners maar de eerste is lichtelijk beperkt (geen sprint) en de tweede ietwat wispelturig (mist vaak de slag) waardoor het absolute kopmanschap een beetje 'zweeft' met oa VDB , Boonen, Trentin , Gaviria & co hebben ze ook nog eens een enorm sterke 2e lijn,.. Ik kan me wel voorstellen dat ze het daar nu en dan niet helemaal meer weten.
27 maart 2016 20:21
Edit redactie: Oeps, verkeerde woordkeuze. Is aangepast!
27 maart 2016 20:22
Terpstra moet zich dan wel wat beter gaan positioneren. Stybar zit steeds vlak achter de mannen die het verschil maken, Terpstra maakt vervolgens dan wel de meeste indruk tijdens het achter de feiten aanrijden van zijn ploeg, maar zou dat eens moeten laten zien op de momenten dat de beslissing valt.
27 maart 2016 20:44
@vlek helemaal met je eens, bizar sterke indruk maakt hij maar waarom hij helemaal midden/achteraan de tweede beklimming begon terwijl hij een km ervoor nog bij de eerste reed snap ik echt niet als hij voor eigen kansen mocht gaan. Ik hoop dat hij dit als een trainingsweek zag en gaat knallen in RvV en Roubaix
27 maart 2016 20:45
Zoals wel vaker heeft Boonen een goudeerlijke analyse, ik ga die man missen! Als er iemand met zijn hart spreekt... Top!

Wat Lefevre zegt boeit me dan weer niet, maar ze hebben allebei wel gelijk en zoeken geen smoezen. Mooi om te zien!

Overigens blijft het ook indrukwekkend dat ze met 6(!) weer mee waren. Dat ook Gaviria dit meteen overleeft spreekt voor hem, maar ook voor de ploeg. Dat er niemand het niveau van Sagan, Cancellara, Kwiatkowski en Van Avermaet heeft is geen schande (maar wel jammer voor ze). Boonen in Roubaix, ik schrijf hem zeker weten op!
27 maart 2016 20:45
Boonen moet alles zetten op PR. In de ronde zie ik hem niet winnen.
27 maart 2016 20:46
Lefevere is alweer andere mensen op twitter aan het aanspreken over respect. Die man...
27 maart 2016 20:48
Terpstra oogt sterk, maar koerst af en toe als een drol. Duidelijk moet zijn dat zijn ploegmakkers te zwak zijn en dat ie in de frontlinie moet zijn. Voor de RVV of Trentin of VDB in de aanval sturen op 80 km van de meet....
27 maart 2016 20:48
Als Terpstra kopman wil zijn, moest hij mee zijn.
Toch normaal dat Terpstra deelneemt in de achtervolging als je nog een sprinter zitten hebt?
Positionering is ook een onderdeel van de koers, bij Etixx heb je genoeg mannen die je wel even kunnen afzetten voor de helling.
27 maart 2016 20:54
Vandenbergh heeft het goed gedaan in min ogen door voor de kemmel weg te rijden. Krijgt hij 50 meter meer dan was hij tegelijk boven met Stybar en had ik ze nog wel zien aansluiten voorin. Voor de Ronde moeten ze dat ook proberen: een hardrijder vooruit sturen en iemand met punch laten aansluiten. Koppeltje Terpstra-Trentin of Vandenbergh-Stybar. Boonen een keer laten openen. Volgens mij is hij in die rol een betere bliksemafleider.
27 maart 2016 20:54
Terpstra rijdt op het vlakke misschien het hardste (maar kreeg in de E3 én hier geen gat dicht, dus het valt wel mee). Op de heuveltjes is het bij Trentin en Stybar beter.

Boom beste Nederlander komende twee weken! Als ie geen last heeft trouwens, weet iemand dat al?
27 maart 2016 20:54
Quote:
bij Etixx heb je genoeg mannen die je wel even kunnen afzetten voor de helling.

Voorop gesteld dat ik denk dat het positioneren voornamelijk een probleem van Terpstra zelf is en iets wat al jaren regelmatig de kop op steekt. In bovenstaande quote zit echter misschien ook een probleem van de ploeg verscholen: iedereen kan mee zijn, niemand offert zien kansen op en idereen zoekt het zelf maar uit hoe hij in goede positie aan een belangrijke helling begint. Om vervolgens met zijn alle in de achtervolging terecht te komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.