Froome: “Ik ben geschrokken van de tijdsverschillen”
foto: Sirotti
zondag 16 juli 2017 om 08:32

Froome: “Ik ben geschrokken van de tijdsverschillen”

Chris Froome heeft de leiderstrui niet lang hoeven missen. De Sky-renner pakte vrijdag 24 seconden op Aru en nam zo het geel weer over. “Eerlijk gezegd ben ik geschrokken van de tijdsverschillen hier op Rodez”, stelde Froome na afloop tegenover De Telegraaf.

“De verschillen zijn even groot als op Peyragudes toen ik na een lange Pyreneeënrit een slechte dag kende”, vervolgde hij. “Die dag had ik gewoon de benen niet. Vervolgens ben ik wel hersteld. Ik denk dat dit je tot een ronderenner maakt. Dat je na een zware etappe er de volgende dag gewoon weer staat. Ik ben heel blij dat ik over die dag kon heen stappen.”

Froome roemde de rol van Michal Kwiatkowski na de etappe. “Kwiatkowski was in de laatste kilometers fantastisch. Vervolgens bleef hij me motiveren via de communicatie. Hij schreeuwde ‘Froomey er ontstaan gaten. Ga, ga.’ Het was fantastisch om dat te horen en het gaf me veel motivatie. Daardoor ben ik heel diep gegaan tot aan de streep.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2017 08:46
Mmm was dat interview van de Telegraaf. Mm ik dacht het niet maar ok.
Ik ben ook geschrokken van de tijdsverschillen want ik ben bang dat koers weer op slot wordt gegooid door de controle van Sky. Hopelijk durven ze iets vroeger dan een paar km voor de meet aan te vallen want anders kunnen de Alpen ritten nog weleens een deceptie worden kwa spektakel.
16 juli 2017 09:36
Een bedankje naar Kwiat is wel op zijn plek, ja. Ongelooflijk wat die al allemaal gedaan heeft deze Tour.
Had gisteren zelf ook kans gemaakt op de overwinning, maar rijdt volledig voor Froome.
16 juli 2017 12:13
Kletst nu ook maar wat uit zijn nek. Vorige jaren stond hij er rianter voor op 1 week voor het einde. Zijn ploeg is goed (kan ook moeilijk anders met al die toppers die eigenlijk zelf kunnen kopman zijn - zie Landa), maar Froome is niet fantastisch goed.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.