Froome kwaad op Nibali: “Ik zou nooit op zo’n moment aanvallen”
vrijdag 24 juli 2015 om 19:06

Froome kwaad op Nibali: “Ik zou nooit op zo’n moment aanvallen”

Chris Froome is niet te spreken over het moment waarop Vincenzo Nibali de aanval koos in de etappe naar La Toussuire. Juist op het moment dat Froome een voet aan de grond zette om iets uit zijn wiel te halen, vloog de Italiaan er vandoor. Dit tot groot chagrijn van de man in het geel.

Froome zou Nibali direct na de etappe al aangesproken hebben op diens aanval. “Mijn wiel blokkeerde door wat afval”, zei Froome tegenover Sporza. “Het voelde alsof mijn remmen dichtgeknepen werden. Het is niet sportief dat Nibali juist op dat moment aanvalt. Ik zou nooit een aanval plaatsen als de leider pech heeft.”

Froome verloor een halve minuut op Nairo Quintana, maar blijft er kalm onder. “Ik wilde vandaag mijn verlies beperken, dus ik heb in de laatste kilometers een soort tijdrit gereden. Hopelijk hou ik energie over voor morgen, dan verwacht ik opnieuw aanvallen.”

RIDE Magazine
48 Reacties
Sorteer op:
24 juli 2015 19:07
Morgen spreken ze het weer uit en is alles goed.
24 juli 2015 19:09
Froome zet dan zijn ploeg op kop. Froome was trouwens onderweg ook al met Valverde aan het ruziën.
24 juli 2015 19:12
Precies of Froome moet zich nog zorgen maken om Nibali. Weer zo'n typische storm in een glas water.
24 juli 2015 19:14
De Engelse versus de Italiaanse mentaliteit, dat geeft wrijving. In dit opzicht heb ik meer met de Engelse mentaliteit.
24 juli 2015 19:15
Als je stil komt te staan door je eigen fout is het geen pech meer, hetzelfde geval als met schleck die zijn ketting kapot trapte.
24 juli 2015 19:25
Misschien niet het meest elegante moment om te gaan, maar goed toen Gesink naar Plateau de Beille lek reed werd er ook volop gedemarreerd. Zo gaat dat tegenwoordig en het leverde mede daardoor een prachtige etappe op.
24 juli 2015 19:28
Dat hij kwaad is, snap ik, dat nibali aanvalt ook.

Wat mij vooral stoort is dat froom dus enkel op de leider zou wachten. Als iemand anders pech heeft wacht hij niet.. ergo waarom zouden andere wachten als hij niet op hun zou wachten?
24 juli 2015 19:37
Als Froome nou was gevallen dan was het een ander verhaal, maar hij schakelde verkeerd en dat is toch echt zijn eigen schuld.
24 juli 2015 19:39
Als Froome zou kwaad was, waarom ging hij Nibali dan niet terughalen? Ik vermoed dat zijn boosheid na de finish meer uit adrenaline voorkomt en is ingegeven dat hij zich waarschijnlijk toch niet zo zeker voelt. Althans vermoedelijk heeft hij niet meer de superbenen en is hij enigszins behoedzaam en bezorgd voor morgen...
24 juli 2015 19:45
@Roberto
Volgens mij staat er toch echt dat zijn wiel blokkeerde door afval en hij er dit uit moest halen. Het is sowieso schandalig hoe mensen ook vandaag weer reageerden op de renners van Sky.

Best wel zielig eigenlijk. Sta je uren te wachten op de Tour en ga je vervolgens boe roepen of zelfs spugen. Dan zit er toch een steekje los.
24 juli 2015 19:57
Tiens, was het niet Sky dat in de eerste week het peloton in waaiers trok toen Nibali door pech werd teruggeslagen? De pot verwijt de ketel...
24 juli 2015 20:01
@TeamNL Helemaal mee eens! Echt afschuwelijk ziek hoe sommige supporters Froome behandelen ...
24 juli 2015 20:04
Zal een optelsom zijn van meerdere frustraties; hij werd ook vol geraakt door een dikke fluim. Die is gelukkig niet anoniem gebleven :)
24 juli 2015 20:05
Terecht dat Froome kwaad is, het is gewoon niet chique van Nibali om op zo'n moment te gaan. Ik zie Nibali normaal gesproken graag rijden, maar na deze actie had hij van mij de etappe niet hoeven winnen. Demarreren wanneer iemand pech heeft is gewoon een zwaktebod.
24 juli 2015 20:10
Schakelen hoort ook bij wielrennen net als op je fiets blijven zitten. Dus Nibali heeft gewoon gelijk. Froome z'n eigen onkunde.
24 juli 2015 20:15
Toch merkwaardig hoe Froome zich in deze Tour steeds druk maakt om futiliteiten. Dat kost toch allemaal onnodig veel energie en in het kader van de marginal gains is dat niet verstandig.
Goed, het is misschien niet heel chique van Nibali maar kom aan zeg, alle beetjes extra spanning in deze Tour zijn toch mooi meegenomen voor de neutrale toeschouwer.
24 juli 2015 20:17
Elke keer weer dezelfde discussie... We kennen de (ongeschreven) regels nu toch? Koers is koers, behalve bij een zware valpartij wacht je (als je dan niet wacht is het onsportief, maar niet verboden).

Schandalig gedrag versus Sky/Froome... Hou m'n hart vast voor die paar dronken mongolen morgen.
24 juli 2015 20:17
Allereerst was/is Nibali helemaal geen gevaar voor Froome's positie.
Daarnaast is het de grootste onzin om er geen gebruik van te maken, we hebben het over wielrennen niet over een Britse folklore zoals cricket, waarbij ze een bakkie thee met elkaar gaan leuten....
Britse arrogantie, toen Cannondale onlangs wilde gaan rijden omdat ze niemand mee hadden in de ontsnapping, werden ze door SKY tot de orde geroepen, flikker toch op!
Froome begint een beetje zenuwachtig te worden, ik hoop op meer!
24 juli 2015 20:19
Ik kan me herinneren dat sky vol wilde doortrekken na de massale valpartij..
Daarnaast is Nibali geeneens een concurent van Froome
24 juli 2015 20:19
Enkele korte fragmenten van quotes van de officiële Tour-site:

Froome: "I heard from other riders that he (Nibali) looked back. It was not sportsmanship."
Vinokourov: "As for Froome's mechanical incident, the radio never said there was a problem and Vincenzo does not have eyes in the back of his head."
Nibali: "I haven't seen Froome had a problem. I looked behind because I was looking for Kangert. We didn't receive any such info via radio."

Wees dan eerlijk, want ik vind het wel verdacht toevallig. En waarom zou Nibali voor zijn aanval moeten zien waar Kangert reed?

Let vooral op de eerste drie seconden na de schakeling naar de groep favorieten (vanaf 2.13):
http://nos.nl/video/2048738-tour-de-france-2015-samenvatting-etappe-19.html

Vanaf het moment dat Froome zijn probleem heeft begint Nibali te kijken... Hij kijkt naar links waar duidelijk alleen Froome zat.
24 juli 2015 20:23
Blijkbaar is de meerderheid hier van mening dat vrijwel alles geoorloofd is om de spanning een beetje terug te brengen/ Froome niet te laten winnen. En het onderscheid tussen doorrijden vs demarreren en schakelen vs wiel geblokkeerd is ook niet bij iedereen duidelijk...
@AndriesW: inderdaad, zeg dan gewoon dat je demarreert omdat het je goed uitkomt en niet van die slappe praat van ik wist van niks...
Ik ben geen Froome-fan maar na alle pis/spuug incidenten en deze demarrage begin ik het hem steeds meer te gunnen...
24 juli 2015 20:27
Quote van Froomey:
Ik zou nooit een aanval plaatsen als de leider pech heeft.

LOL
24 juli 2015 20:28
Haha waar je je druk over maakt . Nibali is niet eens een gevaar voor froem.
24 juli 2015 20:28
Huh, liegen ze bij Astana?? Dat geloof ik bijna niet!

Ookal kan het eigenlijk niet duidelijker in beeld zijn dat Nibali terug keek.
24 juli 2015 20:31
@evkruining
Quote:
Toch merkwaardig hoe Froome zich de Tour steeds druk maakt om futiliteiten. Dat kost toch allemaal onnodig veel energie en in het kader van de marginal gains is dat niet verstandig.

Is "Marginal Gains" niet een optelling van futiliteiten?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.