Geen Silvan Dillier in Parijs-Nice: Zwitser kampt met breuk in scaphoïd
foto: Cor Vos
dinsdag 28 februari 2023 om 16:14

Geen Silvan Dillier in Parijs-Nice: Zwitser kampt met breuk in scaphoïd

Zoek in de komende editie van Parijs-Nice (5-12 maart) niet naar Silvan Dillier. De 32-jarige Zwitser van Alpecin-Deceuninck kwam afgelopen zondag ten val in Kuurne-Brussel-Kuurne en heeft last van een breuk in de scaphoïd, ook wel het scheepsbotje genoemd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dillier reed zondag met Kuurne-Brussel-Kuurne zijn eerste koers van 2023, maar moest wegens een valpartij vroegtijdig opgegeven. De Zwitserse hardrijder blijkt last te hebben van een breuk in de scaphoïd en moet dus passen voor Parijs-Nice.

Het is nog onduidelijk wanneer Dillier weer een rugnummer kan opspelden. De nummer twee van Parijs-Roubaix 2018 kende de laatste jaren wel vaker fysieke malheur. Zo brak hij in 2020 en 2021 zijn sleutelbeen en vorig jaar was hij een tijdje uitgeschakeld met een bekkenbreuk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.