Carapaz mist Tour of Britain vanwege visumproblemen

vrijdag 6 september 2019 om 11:55
Carapaz mist Tour of Britain vanwege visumproblemen

foto: Cor Vos

Voor Girowinnaar Richard Carapaz wordt de Tour of Britain zijn eerste rittenkoers sinds hij door een blessure de Vuelta moest missen. Het zal een van de laatste keren zijn dat de Ecuadoraan met Movistar in actie komt, want deze week maakte hij zijn vertrek naar Ineos wereldkundig.

Voor Carapaz zijn het veelbewogen weken. Door de gevolgen van een valpartij in het Nederlandse na-Tourcriterium van Etten-Leur moest hij de Vuelta aan zich voorbij laten gaan, terwijl hij daar de beoogde kopman van Movistar was voor het klassement. Volgens Spaanse media was zijn ploeg bovendien verbaasd, omdat zij helemaal niet wist dat de Ecuadoraan in Nederland was. In de Bretagne Classic Ouest-France hervatte hij met een 65e plaats de wedstrijdcompetitie.

Ten slotte werd een dag later zijn langverwachte transfer naar Team Ineos beklonken. Aan het eind van het huidige seizoen verruilt hij Movistar voor de Britse miljoenenploeg, waar hij een driejarig contract tekende. “Ik ken al veel renners bij Ineos en kijk ernaar uit om met iedereen samen te werken. Ik denk dat ik goed in de groep pas en mijn volledige potentieel kan benutten. Ik wil grote overwinningen behalen”, zei hij over zijn spraakmakende overstap.

Behalve Carapaz maakt ook Mikel Landa zijn opwachting in de achtdaagse Tour of Britain, die zaterdag begint met een etappe in lijn van Glasgow naar Kirkcudbright. Ook Landa verlaat Movistar en rijdt de komende twee jaar bij Bahrain Merida. Andrey Amador, Carlos Barbero, Eduardo Sepúlveda en Carlos Verona maken de selectie van de Spaanse ploeg compleet.

Selectie Movistar voor de flag-gb Tour of Britain 2019
flag-cr Andrey Amador
flag-es Carlos Barbero
flag-es Hector Carretero
flag-es Mikel Landa
flag-ar Eduardo Sepúlveda
flag-es Carlos Verona


Update 11.55 uur

Richard Carapaz zal toch niet deelnemen aan de Tour of Britain. De Girowinnaar heeft niet op tijd een visum gekregen, zo laat zijn werkgever Movistar weten. De Ecuadoraan zal worden vervangen door de Spanjaard Hector Carretero.


Voorbeschouwing: Tour of Britain 2019

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.