dinsdag 22 augustus 2017 om 09:40

Grischa Niermann: “Hier hadden we niet op gerekend”

LottoNL-Jumbo kreeg gisteren tijdens de eerste bergrit in de Vuelta direct een tegenslag te verwerken. Kopman Steven Kruijswijk kon zijn concurrenten bergop niet volgen en verloor kostbare tijd. De ploeg zag dit vooraf niet aankomen. “Dit is natuurlijk jammer. Hier hadden we niet op gerekend,” vertelt ploegleider Grischa Niermann na afloop.

“We moeten het hiermee mee doen. De Vuelta duurt nog drie weken en we proberen het positief bekijken. We hopen dat het de komende lastige ritten beter gaat”, heeft hij aan. De ploeg blijft strijdvaardig. “Het is nu aan ons om de ploeg gemotiveerd te houden. We bekijken het van dag tot dag. We hebben nog drie weken te gaan en we gaan nog zeker wat laten zien.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2017 09:41
Lobato dan maar vandaag
22 augustus 2017 09:43
In deze sterk bezette Vuelta kan ik me niet voorstellen dat Kruijswijk nog al die tijd goed gaat maken op Froome, Nibali, Chavez en alle anderen. Er zullen er best een paar door het ijs zakken, maar in de buurt van het podium gaat hij vermoedelijk niet komen. Nu lekker vrijuit koersen zou ik zeggen. Zowel Bennett als Kruijswijk voor de ritzeges laten gaan (en je desnoods nog een keer op 10 minuten laten zetten), en alle talenten lekker meesturen in de vluchten. Dat ligt Niermann toch ook het beste volgens mij.
22 augustus 2017 09:44
Alle AK-ambitie buitenboord en lekker aanvallen dan maar ?

Ze hebben al een redelijke giro en relatief goede tour achter de rug, ga gewoon carte blanche en vermaak ons.
22 augustus 2017 09:55
Relatief goede tour? Twee ritten winnen is gewoon een goede tour
22 augustus 2017 09:56
Met alles wat nog komt nu al klassementambities overboord gooien, vanwege een minuutje en een half gisteren?

Grapje hoop ik?
22 augustus 2017 09:56
Dat is aan Grisha Nierman wel toevertrouwd. Top ploegleider!
22 augustus 2017 09:58
Nu direct al de klassementsambities laten varen? Nee, aub niet. Na zondag de rekening opmaken. Kruijswijk kan dan zn neus snuiten en Bennett heeft nog wat dagen om er goed in te komen. Dat gaf hij tenminste voor de Vuelta aan nodig te hebben.
22 augustus 2017 10:00
Kruijswijk geeft zelf aan snipverkouden te zijn. Dat geeft een iets andere kijk op de feiten. En daarbij moet je gewoon reëel zijn: het niveau dat hij verleden jaar in de Giro haalde is uitzonderlijk. Dan moet alles kloppen, maar dat is wel de verwachting die daarmee gewekt is, bij hemzelf en bij ons als fans. Een top tien of top vijf klassering is gewoon een prima prestatie van hem, en als het inderdaad door verkoudheid komt, zit dat er nog altijd in. Geen reden voor paniek dus en geen reden om alles op z'n kop te gooien. En verder de ploeg inderdaad lekker laten aanvallen. Ik vraag me sowieso altijd af waarom we dat niet veel meer zien van Lotto-Jumbo. Vandaag is een mooie étappe voor Lobato als het een sprint wordt. Maar ik sluit niet uit dat er een groep voorop blijft, dus mannen als Bouwman, Clement, Tolhoek, Olivier kunnen gerust aanvallen.
22 augustus 2017 10:01
De goede giro heb ik wel gemist?
22 augustus 2017 10:06
Je zal het mega hoge vernieuwde salaris van Kruijswijk maar betalen. En dan ook nog van Gesink (prestaties buiten zijn val om doel ik op dan). Dan voel je je toch redelijk lullig!
22 augustus 2017 10:06
De uitgesproken doelstelling van Kruijswijk zelf was top-10. Maar ik ga er van uit dat dit geroepen is om de druk weg te nemen. Ik denk dat Kruijswijk en zijn ploegleiding zelf als doelstelling toch wel podium ambieërden. Dat hij nu anderhalve minuut verliest wil niet zeggen dat hij niet als 8e kan eindigen, maar top-3 gaat hem echt niet meer worden. Hij is al geen rasaanvaller, en hij gaat echt niet veel tijd pakken op ALLE renners die voor hem staan (Nibali, Chavez, Froome, Aru, Bardet, Yates etc. etc.).

En ik zie hem liever als ritwinnaar en een 15e plek in het AK, dan dat ik hem zie zwoegen en wieltjesplakken om zo 8e te worden.
22 augustus 2017 10:09
Kruijswijk en wieltjesplakken? Merkwaardige combinatie.
22 augustus 2017 10:11
Ik gun Kruijswijk alle succes van de wereld. Het is een jongen die de potentie heeft om top 10 te rijden in grote rondes.

Hij doet dat zelden. Dit jaar bijvoorbeeld begon hij met gekneusde ribben aan de Giro en werd later ziek en stapte af. Ook is hij ziek aan deze Vuelta begonnen.

Het podium in een grote ronde, zelfs de Giro, is zeer onwaarschijnlijk. Dat heeft hij gemeen met Mollema, die wel veel meer wint dan Kruijswijk. De enige Nederlandse renner die bewezen heeft het podium te kunnen rijden en zelfs winnen is Dumoulin.
22 augustus 2017 10:18
Heb in Kruijswijk nog nooit een ritwinnaar gezien en gaat ook niet gebeuren. Geen sprint en alleen weg is te zwaar voor hem. De beroemde ' we bekijken het van dag tot dag' strategie ( een slappere uitspraak ken ik niet) wordt maar weer eens van stal gehaald. Te zwakke ploeg, te zwakke kopman, te jonge ploeg. Kom op Sunweb Sam!
22 augustus 2017 10:23
Quote:
De enige Nederlandse renner die bewezen heeft het podium te kunnen rijden en zelfs winnen is Dumoulin.


Dan heb je in 2016 toch echt niet opgelet. Dat hij die kans wellicht niet meer krijgt dat kan, maar dat neemt niet weg dat hij daar bewezen heeft het te kunnen. Nee, het is geen Dumoulin, maar als de omstandigheden perfect zijn dat zie ik niet in waarom dat niet nog eens kan.

En Kruijswijk wieletjesplakker? Ook dan heb je de afgelopen 2 jaar echt niet opgelet. Volgens mij heeft hij geen enkele ronde gereden zonder minimaal één keer aan te vallen.
22 augustus 2017 10:26
@tripodboom: de kopman van Sunweb verliest net zoveel gister en die ploeg is nog een stuk jonger.
22 augustus 2017 10:28
Kruijswijk wordt wel weer snel afgeschreven zeg. Ik, geboren eind jaren '80, heb nooit een Nederlander zo zien heersen in het hooggebergte als Steven in de Giro van 2016. Om nou te zeggen dat hij dat niveau nooit meer gaat evenaren is erg voorbarig. De Vuelta gaat hij denk ik inderdaad nooit winnen als er zo veel etappes voor de punchers op het programma blijven staan, maar waarom zou hij dat niveau in de Giro nooit meer kunnen halen?

En als je dan gaat vergelijken met Mollema en Dumoulin:

Mollema heeft een beter eindschot dan Kruijswijk en wint dus makkelijker maar Mollema heeft ondertussen ook wel laten zien dat zijn derde week in een grote ronde niet goed genoeg is om écht te scoren in een grote ronde. Kruijswijk kan dat wel.

Dumoulin is een klasse apart. Een wereldtopper die alle andere klassementsrenners bang maakt als hij aan de start verschijnt en er zijn een behoorlijk aantal tijdritkilometers. Tom staat een trapje hoger dan Steven. Maar Kruijswijk heeft in de Giro van 2015 en 2016 laten zien dat hij bergop het verschil kan maken en daar kan ik ook heel erg van genieten.

Kortom: laten we genieten van de kwaliteiten van de vele toppers die we hebben en respect hebben voor hun tekortkomingen.
22 augustus 2017 10:34
Ik denk niet dat ik overdreven negatief ben over Kruijswijk. Ik hoop dat hij elke grote ronde gaat winnen.

De feiten zijn wel dat hij op zijn dertigste nog nooit podium heeft gereden en zelfs nooit een etappe won in een grote ronde. Misschien volgend jaar. Zou geweldig zijn. Maar ik denk het niet. Sorry.
22 augustus 2017 10:39
Ook Poels had het gisteren niet, terwijl die samen met Kruijswijk (en wellicht Oomen) de echte NL klimmer is.
Het ging gisteren natuurlijk keihard en was niet echt een bergetappe, ik verwacht dat diverse renners die gisteren wel konden volgen, zullen moeten passen wanneer er echt geklommen gaat worden.
22 augustus 2017 10:45
Ik denk wel dat je overdreven negatief bent als je er nu zeker van bent dat hij het niveau van 2015 en 2016 nooit meer gaat halen, vooral omdat er dit jaar een duidelijke aanleiding was met de val in Yorkshire. In deze ronde zijn we of maar 1 bergetappe ver.
22 augustus 2017 10:50
Misschien haalt hij het niveau van 2015 en 2016 wel.

Maar dat heeft ook toen geen podium of etappezege opgeleverd...

Ik zeg ook niet dat deze jongen geen mooie dingen meer gaat laten zien.

Ik probeer alleen wel realistisch te zijn wat betreft de verwachtingen.

Ik denk zelfs dat Kruijswijk er nu last van heeft dat "men" verwacht dat hij podium gaat rijden. De ploeg, de supporters. Ik heb de indruk dat hij minder presteert onder zulke druk door stress. En van stress kun je ziek worden omdat het de weerstand aantast....nou ja, dat is speculeren
22 augustus 2017 10:56
Waar komt dat podium vandaan? Kruijswijk zou op basis van zijn laatste drie deelnames in de Giro nooit voor minder moeten gaan, maar ook in de Spaanse zomer? Lijkt me een overdreven verwachting.
22 augustus 2017 10:56
Een bepaald niveau halen is geen garantie voor een resultaat, maar om te winnen is een bepaald niveau wel een vereiste. Vraag maar aan Van Avermaet bijvoorbeeld.
22 augustus 2017 11:04
Ze staan 1-0 achter in de derde minuut en iedereen begint al weer the huilen. Flauw groepje supporters hoor.

Hup Kruijswijk!
22 augustus 2017 11:24
@Wheely

Als iets goed is , is het goed , als iets slecht is, is het slecht.
Drie ritten gereden , drie keer tijdverlies ( hoe of waarom maakt niet uit ) dus is het slecht .

Grischa Niermann praat met geen woord over die verkoudheid. Kopman Steven Kruijswijk kon zijn concurrenten bergop niet volgen en verloor kostbare tijd. De ploeg zag dit vooraf niet aankomen. “Dit is natuurlijk jammer. Hier hadden we niet op gerekend,”

Ik zie Steven ook liever in de top 3 staan en niet net top 25 , het is zoals het is , en de wijzer slaat nu naar slecht uit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.