Jan Bakelants: “Ik had niets te verliezen”
vrijdag 13 juni 2014 om 18:37

Jan Bakelants: “Ik had niets te verliezen”

Jan Bakelants

foto: Sirotti

Jan Bakelants kreeg vanmiddag tijdens de zesde rit van het Critérium du Dauphiné loon naar werken. Voor de derde dag op rij was hij mee in de vlucht van de dag. Dit maal wist hij het succesvol af te ronden, door in de sprint zijn medevluchter Lieuwe Westra te verslaan. De renner van Omega Pharma-Quick Step stelt zich daardoor steeds nadrukkelijker kandidaat voor een plekje in de Tourselectie.

Bakelants koos vandaag opnieuw voor de aanval. “Na twee dagen in de aanval was ik niet verplicht om vandaag mee te zitten. Maar ik voelde mij goed en dacht ‘waarom niet?’. Ik had niets te verliezen en wist dat dit de laatste kans was voordat er twee lastige etappes kwamen”, legt hij uit op de site van zijn ploeg.

De Belg zat in de juiste vlucht. “Ik plaatste een aanval en Westra ging mee. Er ontstond een goede groep renners en het was direct duidelijk dat het de vlucht van de dag zou zijn. We werkten goed samen. Styby was er ook bij, dat pakte perfect uit voor onze ploeg. Er waren snelle renners in de ontsnapping, dus we spraken af dat ik de aanvallen zou gaan counteren zodat Styby kon wachten op de laatste sprint. Met ongeveer twintig kilometer te gaan gingen Westra en Ligthart er vandoor. Ik kon het gat dichten en we waren weg. Ik was bang van Ligthart omdat ik weet dat hij een snelle renner is die goed kan sprinten. Maar nadat Westra aanviel konden we hem lossen.”

Bakelants wist de sprint om de ritzege in zijn voordeel te beslechten. “In de laatste meters gingen we sprinten en kon ik hem rechts tussen hemzelf en de hekken passeren. Toen ik de finish passeerde, was ik in de zevende hemel,” geeft hij aan. “Het is mijn eerste zege sinds de GP Wallonie in 2013. Dit jaar was ik er al een paar keer dicht bij. Dat vind ik leuk aan de wielersport. Om te winnen moet je het steeds opnieuw proberen en vroeger of later dan volgt die overwinning.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.