John Degenkolb: “We hebben gewacht tot de laatste kilometers”
dinsdag 11 maart 2014 om 17:31

John Degenkolb: “We hebben gewacht tot de laatste kilometers”

John Degenkolb kreeg vandaag in Parijs-Nice na afloop van de etappe naar Magny-Cours loon naar werken. Na twee maal als tweede te zijn geëindigd, was hij vandaag de snelste in de massasprint en is de 25-jarige Duitser bovendien de nieuwe leider in het algemeen klassement.

“Dit is ongelofelijk. Alles ging perfect vandaag”, reageert hij op de site van zijn ploeg Giant-Shimano. “We hebben het al twee keer geprobeerd in de eerste twee etappes, maar elke keer ging er iets mis”, kijkt de hij terug.

Het duurde lang voordat het peloton de vluchters gegrepen had. Pas op het circuit werd Quemeneur als laatste ingelopen. “In de laatste kilometers bleven we kalm en namen we de controle over het circuit. We waren niet bezorgd dat het niet meer bij elkaar zou komen, dus we hebben gewacht tot de laatste paar kilometers om dan voluit te gaan.”

Ploegleider Christian Guiberteau beseft dat het voorlopig de laatste kans voor de sprinters was. “Vandaag ging het perfect en deze overwinning is een grote beloning van het harde werk dat onze renners de afgelopen drie dagen verzet hebben”, stelt hij. “Vanaf morgen start er een nieuwe Parijs-Nice. Een zwaardere wedstrijd. Nu genieten we nog even van deze overwinning, maar morgen komen we met een nieuw plan.”

Lees ook:
Dubbelslag John Degenkolb in Parijs-Nice

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.