Julian Alaphilippe na winst in tijdrit Pau: “Ik heb mezelf verrast”
foto: Cor Vos
vrijdag 19 juli 2019 om 18:20

Julian Alaphilippe na winst in tijdrit Pau: “Ik heb mezelf verrast”

Julian Alaphilippe heeft zichzelf verrast met de ritwinst in de individuele tijdrit in Pau. De Franse geletruidrager was een klasse apart, waardoor hij met de Pyreneeën voor de deur zijn trui verstevigde. “Natuurlijk heb ik mezelf verrast”, was zijn eerste reactie na afloop.

“Ik wist wel dat ik in deze tijdrit een goede prestatie kon neerzetten, want zeker het eerste deel was op mijn lijf geschreven”, aldus Alaphilippe. “Ik heb alles gegeven. Ploegleider Tom Steels liet me weten dat ik een voorsprong van tien seconden had. Daarna was het kwestie van volhouden, want dit wilde ik niet meer afgeven.”

‘Om de Tour de winnen, hebben we het team niet’
Uiteindelijk bleek Alaphilippe veertien seconden sneller dan Geraint Thomas, de nummer twee in de daguitslag én het algemeen klassement. “Ik ben in vorm, ik doe mijn best, ik amuseer me. Met dit vertrouwen, mijn vorm en het team rond me…”, zegt de coureur van Deceuninck-Quick-Step. “We zullen agressief blijven koersen. Ik ben vooral blij met wat tot dusver gebeurd is. Maar om de Tour te winnen, hebben we het team niet. We hebben te weinig klimmers.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.