Kasper Saver eert overleden teambaas met titel: “Filip zou trots geweest zijn”
© Cor Vos
Nico Dick
maandag 11 april 2022 om 13:03

Kasper Saver eert overleden teambaas met titel: “Filip zou trots geweest zijn”

Een uur voor de start van het West-Vlaams beloftenkampioenschap kreeg Kasper Saver te horen dat Filip Carpentier, oprichter en sponsor van het Minerva Cycling Team, plots overleden was. Het slechte nieuws gaf de 21-jarige Saver echter vleugels, want hij kroonde zich een paar uur later tot kampioen. “Geen betere manier om Filip te eren.”

Kasper Saver is al het hele voorjaar goed op dreef. Hij kleurde onder meer de vroege vlucht in de Bredene-Koksijde Classic. Maar favoriet voor dat U23-kampioenschap in Waregem was hij niet. Meer zelfs, aanvankelijk was hij niet zinnens te starten wegens een sluimerende verkoudheid. Pas zaterdag besliste Saver toch deel te nemen.

Saver bleek met voorsprong de sterkste. Hij maakte deel uit van een kopgroep van acht die al in de openingsronde werd gevormd en overleefde elke uitdunning. In de finale nam hij de maat van Yorben Lauryssen, zijn laatste overgebleven gezel. Zo pakte de Outryvenaar de West-Vlaamse beloftentitel.

Na afloop had Saver uiteraard aandacht voor zijn teambaas Filip Carpentier, die zondagmorgen plots overleed. “Wat zou hij trots geweest zijn”, vertelde hij na afloop aan de regionale pers. “Onderweg zat ik voortdurend met Filip in mijn hoofd. Deze zege draag ik dan ook op aan hem. Op een betere manier kon ik hem niet eren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.